Política

Jordi Pujol culpa en part José Montilla de la desafecció entre Catalunya i Espanya

L'expresident de la Generalitat ha recalcat que el creixent distanciament entre Catalunya i Espanya no es va produir quan ell era al govern

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol culpa en part el president català, José Montilla, de la desafecció entre Catalunya i l'Espanya.

En declaracions a TVE, Pujol ha dit que les relacions entre Catalunya i Espanya estan "pitjor que mai", a causa d'"errors importants" de les dues parts.

Encara que ha atacat contra el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per "enganyar mitja humanitat" i per fer-ho també amb l'Estatut, ha retret a Montilla que dies després que el Parlament aprovés la seva proposta de nou Estatut, anunciés un paquet d'esmenes al text.

Pujol ha constatat que la "creixent desafecció" de Catalunya respecte a Espanya, i a la inversa, no es va produir quan ell era al govern, sinó ara.

També ha comentat, després de deixar clar el seu "respecte" per Montilla, que Catalunya "no va", perquè ha caigut la "confiança i l'autoestima col·lectiva". Segons Pujol, no tot és culpa de Montilla, però sí que ha dit que "el principal responsable d'un país és el seu president".

I és que amb l'anunci del PSC d'esmenar l'Estatut aprovat el 30 de setembre de 2005 pel Parlament, ha dit Pujol, va començar "el procés de certa descomposició".

En aquest punt, ha comentat que ni Montilla ni el PSC "volien que s'aprovés l'Estatut", i els ha retret que anessin de bracet del govern espanyol i del PSOE durant la negociació al Congrés, uns desajustos que va intentar reconduir Artur Mas en tancar un acord amb Zapatero, ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.