Política

CiU força una comissió d'investigació per l'incendi d'Horta de Sant Joan

Montilla acusa Oriol Pujol de fer electoralisme. Aquesta serà la primera comissió d'investigació d'aquesta legislatura i la segona des que governa el tripartit

CiU ha forçat aquesta tarda la creació d'una comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan, per dirimir responsabilitats polítiques. El portaveu parlamentari nacionalista, Oriol Pujol, ha anunciat la mesura en la sessió de control d'aquesta tarda al president José Montilla, on ha intervingut en comptes del líder de CiU, Artur Mas. CiU pot forçar la comissió en solitari, tot i que també la reclamen el PP i Ciutadans, perquè disposa dels 45 diputats que calen per tirar-la endavant.

Aquesta serà la primera comissió d'investigació d'aquesta legislatura i la segona des que governa el tripartit, després de la que va dirimir sobre l'enfonsament del barri del Carmel i la polèmica posterior sobre l'urbanisme i suposades comissions.

Oriol Pujol ha insistit que van oferir a Montilla crear la comissió, tal com Mas li va demanar per carta, però que el president ho ha desestimat "potser perquè no pot fer assumir responsabilitats". Feia referència al fet que els consellers qüestionats són Joan Saura i Francesc Baltasar, i que són dirigents d'Iniciativa.

La direcció parlamentària de CiU ha decidit en una reunió celebrada aquest migdia a l'hora de dinar, a la qual han assistit Mas, Oriol Pujol, Felip Puig, Josep Maria Pelegrí, Lluís Corominas, Francesc Homs i Xavier Pallarès tirar endavant avui la mesura, seguint el criteri adoptat pel grup parlamentari que es va reunir ahir a Lloret de Mar.

No a l'electoralisme
Davant l'evidència que la comissió d'investigació és un fet, Montilla ha ofert la col·laboració del govern per aclarir els fets, després de les versions contradictòries que s'han fet públiques en les últimes setmanes. Però ha recordat que hi ha un procediment judicial obert, i ha demanat "que no s'utilitzin els morts" de manera electoralista. En l'incendi d'Horta de Sant Joan van morir 5 bombers, i fins ara ningú no ha assumit responsabilitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.