Política

La bomba de Calvià ha estat activada a distància

L'explosió s'ha produït en el moment que els dos guàrdies civils morts pujaven vestits de paisà al tot terreny del cos. Localitzat un segon cotxe bomba sense explotar a la mateixa urbanització Palmanova

L'artefacte que ha explotat sota un tot terreny de la Guàrdia Civil i ha matat dos agents ha estat activat a distància en el moment que les víctimes anaven a pujar al vehicle, vestits de paisà, segons la Delegació del Govern espanyol a Mallorca. El cotxe estava estacionat prop d'un edifici polivalent que ocupen la caserna de la guàrdia civil de Palmanova i diversos serveis públic, com Correus. Les forces de seguretat han detectat un segon cotxe bomba que ha estat desactivat a temps.

Els cossos de seguretat han encerclat la zona immediatament després de l'explosió i han impedit l'entrada o sortida de persones de la zona afectada. Els estiuejants allotjats en les proximitats del lloc de l'atemptat han estat aconsellats de quedar-se als seus hotels fins a nova ordre. Els dos guàrdies civils morts Calvià eren de Burgos i de Pamplona, i un d'ells feia tot just un dia que havia iniciat la seva activitat en pràctiques. En el moment de l'atemptat, els agents anaven de paisà.

Els vols amb destinació a Mallorca han estat desviats cap a altres aeroports, com el del Prat, a Barcelona, que també ha anul·lat les sortides de diversos avions cap a l'aeroport de Palma. Algunes companyies estan prenent mesures per reprendre el tràfic aeri amb l'illa a partir de les deu de la nit. El delegat del govern espanyol a les Illes Balears, Ramon Socias, ha afirmat que malgrat el tancament de l'aeroport i els ports comercials i turístics de l'illa, la mort dels dos guàrdies civils no alterarà l'arribada de la família reial espanyola a l'illa, prevista per aquest dissabte. També s'espera que en les pròximes hores arribin a Mallorca el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el cap de l'oposició i líder del PP, Mariano Rajoy.

La bomba que ha matat els dos agents policials estava col·locada sota un tot terreny de la Guàrdia Civil i ha estat activada a distància pels terroristes, segons una primera valoració del delegat del govern. Ramon Socias ha afirmat que els assassins poden estar encara a l'illa i que sabien que les Balears estan al punt de mira de l'organització terrorista ETA per l'experiència d'actuacions anteriors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona