Política

L'oposició no veu cap encert en les propostes de Zapatero contra la crisi

El president espanyol no convenç ningú en el primer tram del debat de política general espanyola. Els partits rivals consideren el seu discurs allunyat de la realitat i dels problemes de la societat

Els grups de l'oposició han deixat més sol que mai Zapatero aquest dimarts al Congrés. Dreta i esquerra han coincidit a considerar desencertades les mesures que ha proposat Zapatero per solucionar la crisi. Creuen que no podran combatre els problemes econòmics actuals de l'Estat espanyol i que demostren un "allunyament de la realitat" social per part del president del govern estatal. Veuen en les seves paraules una mostra més de tacticisme i creuen que parla només en clau "electoral".

El Partit Popular, per boca de Soraya Sáenz de Santamaría, ha lamentat que Zapatero hagi eludit fer un diagnòstic econòmic de la situació espanyola actual i que no hagi presentat mesures concretes per als més de quatre milions d'aturats. Diuen els populars que, en aquest sentit, el cap de l'executiu continua sense fer "autocrítica" en els seus discursos.

Els partits catalans tampoc han tingut més clemència amb Zapatero. Josep Antoni Duran i Lleida ha assegurat als periodistes que el discurs del president ha estat de "campanya" electoral. Per això, anava ple de "promeses" perquè, segons ha dit el portaveu al Congrés de CiU, a la "tómbola de Zapatero sempre toca, si no un xiulet una pilota". Les propostes emeses per Zapatero no són suficients per a CiU, que preveu que en alguns casos no tindran cap "incidència" en la crisi.

Per ERC, les propostes de Zapatero no han estat insuficients sinó inadequades. Per Joan Ridao, portaveu dels republicans al Congrés, les mesures anunciades són de dretes i podrien ser també "receptes pròpies del PP". A Esquerra també dubten de la "fiabilitat" del PSOE, per això els neguen "el crèdit", sobretot si no acaben complint la seva paraula amb Catalunya.

Els ecosocialistes també s'han mostrat escèptics amb les mesures que Zapatero diu que implementarà. El senador d'EUiA Joan Josep Nuet ha qüestionat que el president del govern espanyol aposti per un canvi de la seva política després d'un discurs que ha valorat com a "profundament contradictori", ja que llança propostes "a dreta i esquerra al mateix temps". Nuet diu que Zapatero té més capacitat de "gesticular" que no pas "capacitat real" de modificar la seva política econòmica.

En la seva defensa habitual del federalisme, Joan Herrera, d'ICV, ha assenyalat el desencert de presentar mesures que no s'han pactat amb les comunitats autònomes tot i que els ocasionaran noves depeses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera