Política

Un periodista iraquià intenta agredir Bush llançant-li les sabates

El periodista Al Ziadi, corresponsal del canal de televisió Al Bagdadia, ha intentat agredir George Bush llançant-li les sabates. El president dels Estats Units, que estava fent una roda de premsa durant la visita sorpresa que ha fet avui a l'Iraq, ha esquivat el calçat, no s'ha immutat i ha mantingut la calma mentre mostrava un somriure. El periodista també ha insultat Bush dient-li "gos". 

Després de l'intent d'agressió, els membres de seguretat han reduït Al Ziadi i l'han detingut. "Aquest tipus de fets no em preocupen, només volen cridar l'atenció", ha dit el president després de l'incident.

A l'Iraq, igual que en gran part del món àrab, llançar una sabata és una de les majors ofenses que es poden cometre contra una persona.

Adéu a les tropes
El president dels Estats Units, juntament amb el primer ministre iraquià, Nuri al Maliki, ha ratificat l'acord de seguretat entre ambdós països, que estipula la retirada de l'Exèrcit nord-americà abans del gener del 2012.

El pacte, que entrarà en vigor el pròxim mes de gener i que ja ha estat aprovat pel Parlament iraquià i el Consell Presidencial, també preveu que les forces nord-americanes abandonin les ciutats iraquianes el juny del 2009. "Volem dir al poble iraquià a través d'aquest acord que Estats Units és un país que compleix la seva paraula", ha dit Bush.

Durant la jornada d'avui Bush també ha assegurat que havia viatjat fins a Bagdad per acomiadar-se de l'Iraq, abans d'abandonar la Casa Blanca el pròxim 20 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.