Política

ICV no votarà Bono al Congrés mentre que IU diu que la seva posició és "laica"

Política

Tot i les aproximacions amb el PNB i amb IU, el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, no ha aconseguit de moment sumar cap suport en ferm a la candidatura de Bono al Congrés dels Diputats. Ahir, CiU va expressar les seves reserves i el PNB, tot i mostrar-s'hi disposat, va condicionar el vot positiu a l'obtenció d'una secretaria.
Aquest dimecres Blanco ha rebut el "no" rotund i previsible d'ERC i ICV. No obstant, mentre que ICV manté que Bono no expressa la pluralitat de la cambra, el coordinador d'IU, Gaspar Llamazares, ha transmès que la postura de la seva formació és "laica" i que el seu vot dependrà de que IU-ICV puguin formar grup i la seva presència a les comissions.

En canvi Llamazares ha assegurat que la seva postura és "laica" i que per tant estaria disposat a votar a favor de Bono si es compleixen determinades condicions. "Si al final hi ha una composició pluralista de la cambra" és a dir, "podem formar grup i tenim presència a les comissions", "votarem la pluralitat de la cambra", tot i que "no ens agrada gens el que diu" i només "esperem que en el futur en agradi el que fa".

La investidura
Llamazares ha estat taxatiu en aquest punt. L'actual Llei electoral –ha dit- és la 'llei de l'embut' i per tant el "requisit indispensable" per a què IU voti la investidura de Zapatero és el compromís de reformar la normativa de manera que un partit que ha obtingut un milió de vots a tot l'Estat no quedi relegat al Mixt.

Herrera ha esquivat entrar de ple en aquest plantejament i ha apuntat que el seu vot en la investidura dependrà de criteris polítics. ICV condiciona un hipotètic vot a favor de Zapatero al desplegament de l'Estatut (amb traspàs de Rodalies i nou finançament), l'increment de la despesa social i més política ambiental, entre d'altres. Només si el PSOE s'orientés en aquest camí, ha dit Herrera, ICV podria plantejar-se un vot a favor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats UNITS

Trump, evacuat d’un míting amb sang a la cara després del so d’uns trets

BARCELONA
ESTATS UNITS

Biden lluita en campanya per contrarestar la caiguda de suports

BARCELONA
política

L’ANC trasllada al carrer el seu rebuig als embats judicials

barcelona
FEDERACIÓ RUSSA

Rússia respondrà a míssils dels EUA a Europa apuntant amb els seus a la UE

BARCELONA
POLÍTICA

El PSC s’atribueix com a mèrit el retorn dels exiliats

barcelona
política

Rovira es retroba amb la militància d’ERC

barcelona
GUERRA A GAZA

Noranta morts per un atac israelià a una zona de refugiats a la Franja

BARCELONA
política

Els comuns reivindiquen el seu pes en un futur acord de govern

barcelona
ÀSIA

Ira a la Xina per una llei dels EUA que li reclama més autonomia per al Tibet

BARCELONA