Política

Joan Saura: "No té cap coherència demanar la dimissió"

El conseller d'Interior reitera que tot és millorable en la gestió dels incendis però assegura que s'ha donat tota la informació que es tenia sobre el foc d'Horta de Sant Joan

El conseller d'Interior, Joan Saura, considera que no té cap raó de ser demanar dimissions per la gestió i les posteriors actuacions en l'incendi d'Horta de Sant Joan l'estiu passat.

"Si es diu que el cos de Bombers ho va fer bé i que el responsable va desaparèixer i hem demostrat que és mentida, no té cap coherència demanar la dimissió", ha argumentat aquest dimarts Saura en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio.

Al seu entendre, "l'oposició ha iniciat ja la campanya electoral i tot s'hi val, i oblida que aquest és un tema que provoca molt dolor i no es pot dir segons què sense comprovar-ho abans".

Així, el conseller ha reiterat que "no es va enganyar", "s'ha donat més informació que mai" i "s'ha comparegut voluntàriament"; per tant "no hi ha cap motiu per dimitir".

Ara bé, "quan moren cinc persones –ha continuat– sempre hi ha coses a millorar".

El conseller d'Interior ha detallat que si no s'han donat més explicacions abans és perquè existia el secret de sumari.

Respecte a les acusacions que el comandament va desaparèixer, Saura s'ha tornat a mostrar "indignat". "El cap de guàrdia va anar a evacuar dues masies i al front del foc i en tot moment va estar supervisant i coordinant-ho tot, i tenim el GPS minut a minut i la transcripció real del que va passar".

A més, el conseller ha aclarit que els GRAF, la unitat d'elit anomenada Grup de Reforç d'Actuació Forestal a la qual pertanyien els cinc bombers morts,  són un cos especialitzat de bombers que té una certa autonomia de decisions.

"Quan hi ha un GRAF i no hi ha visibilitat aèria els que han de prendre decisions són ells. Ells van creure que estaven segurs i, de fet, estaven preocupats per l'evacuació dels GRIF, que sí que van demanar que se'ls evacués", ha dit Saura. I d'aquesta manera torna a exculpar els comandaments de qualsevol responsabilitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona