Política

Dos germans del reporter que va llançar les sabates a Bush van morir durant l'ocupació nord-americana

Món

Diversos dels companys de professió del periodista iraquià que ahir va llançar les sabates a Bush han assegurat que l'odi del reporter contra les tropes nord-americanes es deu a la mort de dos dels seus germans que pertanyien a l'"Exèrcit del Mahdi", fidel al clergue radical xiïta Muqtada al Sadr. Aquesta milícia xiïta va protagonitzar a principis d'aquest any intensos combats contra l'Exèrcit iraquià i nord-americà al barri de Ciutat Sadr i a la ciutat meridional de Bàssora.

Un germà del periodista Al Ziadi ha explicat avui que ho va fer pel "mal comportament dels soldats nord-americans" a l'Iraq. "El meu germà no ha comès cap crim, el mal comportament dels soldats nord-americans han provocat l'agressió", ha dit.

El germà del reporter ha afirmat, a més, que ell i la seva família han abandonat casa seva després de l'incident perquè temen que l'Exèrcit d'EUA també els detingui.

Per ara, la família desconeix on està Al Ziadi i han demanat que l'alliberin "immediatament". Algunes informacions assenyalen que el conseller de seguretat nacional de l'Iraq, Muafaq al Rubei, és la persona que supervisa les investigacions obertes contra el periodista del canal de televisió Al Bagdadia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.