Política

Obama, cosí de Pitt, i Hillary, de Jolie

Curiositats

La parella de moda de Hollywood, Brad Pitt i Angelina Jolie, i el duet polític del moment, Hillary Clinton i Barack Obama, tenen més en comú del que podria semblar a primera vista. De fet, estan emparentats. Així ho assegura la Societat Històrica i Genealògica de Nova Anglaterra (NEHGS), que ha rastrejat els antecedents familiars dels tres candidats a la presidència –també els del republicà John McCain– i ha descobert que tenen lligams amb personatges coneguts, vius o morts. Això sí, s’han hagut de remuntar a molts segles enrere abans per trobar algun parent comú.
Segons la institució, fundada el 1845, Obama, que és fill de mare blanca, de Kansas, i pare negre, de Kenya, té sis presidents dels EUA, tant demòcrates com republicans, en el seu arbre genealògic. El seu és un dels llinatges amb més categoria, i això que no prové de cap de les grans famílies nord-americanes. Són cosins llunyans seus l’actual president nord-americà, George. W. Bush, i el seu pare, George H. Bush, units per Samuel Hinkley, de Cape Cod, que va morir el 1662. Altres familiars seus són els expresidents Gerald Ford, Lyndon Johnson, Harry Truman i James Madison, així com l’exprimer ministre britànic Sir Winston Churchill i el vicepresident, Dick Cheney. Res que no sàpiga el mateix Obama, que sovint fa broma sobre els seus llaços familiars amb Cheney. Però potser el seu parent més popular és l’actor Brad Pitt, cosí de novè grau, i amb qui comparteix un avantpassat, Edwin Hickman, que va morir a l’Estat de Virgínia el 1769.

Cosina Jolie
També la seva rival demòcrata, la senadora Hillary Clinton, que és d’ascendència francocanadenca per part de mare, està vinculada a la parella Pitt-Jolie. En el seu cas, ella és cosina en novè grau de l’actriu Angelina Jolie i el seu vincle és Jean Cusson de St. Sulpice (Quebec), que va morir el 1718. A través del Quebec, Hillary també està emparentada amb tres cantants: Céline Dion, Alanis Morrissette i Madonna. Altres cosins de Hillary són l’escriptor i pare de la generació beat Jack Kerouac i l’esposa del príncep d’Anglaterra, Camilla Parker-Bowles.

No tant glamur
Al candidat republicà, John McCain, també se li han trobat familiars però no amb tant de glamur. La seva cosina més famosa és la primera dama, Laura Bush. L’ascendència de McCain és gairebé tota del sud dels EUA, però els seus antecedents familiars no estan tan ben documentats.

Més enllà de l’anècdota, la troballa no té cap rellevància política però, per si de cas, l’associació genealògica, que es vanta de ser la més gran i antiga dels EUA, ha advertit que “això no hauria d’influir en els votants”. “Però quan la carrera se centra a destacar les diferències, els candidats podrien aprendre sobre els seus cosins famosos i les variades històries de les seves famílies”, va dir el genealogista, Christopher Child, que s’ha passat tres anys traçant els ancestres dels candidats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Constitueixen el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona