Política

Solana creu "factible" que Rússia es desdigui del reconeixement de la independència d'Ossètia i Abkhàzia

La Unió Europea (UE) espera que Rússia faci marxa enrere en el seu reconeixement de la independència d'Ossètia del Sud i Abkhàzia, una possibilitat que el cap de la diplomàcia europea, Javier Solana, veu "factible". Aquesta és la posició de la qual parteix la UE en la cimera extraordinària d'aquest dilluns a Brussel·les, tot i que hi ha països, com el Regne Unit, Suècia i les repúbliques bàltiques, partidaris d'aplicar sancions immediatament als russos. "La nostra posició és que es re consideri el reconeixement d'independència, que nosaltres no recolzarem", ha advertit Solana tot i manifestar-se contrari a les sancions.

Segons el responsable de la diplomàcia de la Unió, de moment no se suspendrà cap reunió bilateral amb Rússia, però que serà "molt important" el que passi des d'ara fins al 14 de novembre, data en què hi ha prevista una cimera UE-Rússia.

De moment, Solana espera que en el consell de la Unió Europea del dia 15 s'aprovi el desplegament d'una missió civil a Geòrgia. L'expedició ha de tenir "centenars d'integrants" i ha de permetre verificar la retirada de l'exèrcit rus i el compliment de l'acord de sis punts firmat per Rússia i Geòrgia amb la UE fent de mitjancera.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.