Política

Mas: “Senyor Rajoy, posi dia i hora”

Sánchez Camacho reclama a Mas que accepti el resultat de la votació, faci “un pas enrere” i truqui al president espanyol per dialogar

El president de la Generalitat treu ferro al rebuig del Congrés a la proposta catalana i considera que el debat d'ahir només suposa un “punt i a part”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha convidat el cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, a posar “dia i hora” per reunir-se i dialogar després del cop de porta del Congrés dels Diputats a la proposta del Parlament per transferir la competència per convocar una consulta. A més, ha considerat que la votació d'ahir només va suposar “un punt i apart” en el procés perquè els catalans puguin votar.

Mas ho ha dit en el seu torn de rèplica a una pregunta de la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, aquest dimecres durant la sessió de control al govern al Parlament. La diputada popular ha emplaçat Mas a acceptar “com a demòcrata” el resultat de la votació a Madrid i li ha recordat que més del 80% “del poble espanyol” va rebutjar la petició de transferir a Catalunya “la competència exclusiva de l'Estat” per convocar referèndums. També ha instat Mas a “fer un pas enrere” i “trucar a Rajoy” per encetar “un procés de diàleg lleial, sincer, democràtic i d' acord amb la constitució”.

Mas li ha replicat que ell ha “trucat moltes vegades” al president espanyol, l'última de les quals va ser “fa poc per un motiu personal”, i ha indicat a la diputada popular que “el telèfon també funciona en l'altra direcció”. “Li responc amb paraules de Duran i Lleida ahir mateix al Congrés dels diputats: Senyor Rajoy, posi dia i hora. Més fàcil impossible”, ha afegit.

Però al seu parer, el PP i el PSOE no volen la consulta perquè “tenen por que surti que sí que”. “Per això fan aquest discursos tan apocalíptics”, ha etzibat

El president català ha tret ferro al rebuig del Congrés a la proposta catalana: “Se'ns va dir que no a transferir una competència, només es va perdre això”. “No va ser cap punt i final, sinó tan sols un punt i a part”, ha reblat.

En tot cas, ha volgut deixar clar que la consulta del 9 de novembre es tirarà endavant amb els marcs legals catalans i internacionals.

Mas també ha reptat el PP a plantejar una reforma constitucional que permeti desencallar la situació. En aquest sentit, ha recordat que el populars bé que fan canvis a la carta magna quan la demanda ve d'Europa, però no en canvi quan arriba des de Catalunya. “També la reforma de la constitució ha de ser abans alemanya que catalana com altres coses?”, ha ironitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia