Programació La 2

Dijous, 18 juliol de 2024
06.00
Arqueomanía
El Califato de Al-Ándalus
Una de les èpoques de més poder i esplendor dels regnes peninsulars va ser la del califat omeia. Amb capital a Còrdova, va controlar gairebé tota la península i tenia legitimitat en àmplies zones del Magrib i l'Àfrica Subsahariana.
Documentals
Durada: 30'
06.30
That's English
Nivel Intermedio B2.2-Unit 6A
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Intermedio B2.2-Unit 6B
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 35'
08.00
El bisonte europeo, el coloso del bosque
El bisó europeu és el mamífer terrestre més gran del continent europeu. Tot i això, és un animal força desconegut. Durant un any, aquest treball segueix una família de bisons europeus que viuen al Parc Nacional de Bialowieza, a Polònia, i assisteix als primers passos d'una cria.
Documentals
Durada: 50'
08.50
Pueblo de Dios
Acogida positiva para todos
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 35'
09.25
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 25'
09.50
Guardianes del patrimonio
Operación Chavín
Les seves activitats delictives van passar desapercebudes al petit poble de Jubera, a La Rioja, però no per a la Policia Nacional. El 2008 van detenir una parella acusada de traficar amb obres d'art precolombines portades de Sud-amèrica.
Documentals
Durada: 35'
10.25
Arqueomanía
La segunda Guerra Púnica
El segle III abans de Crist va ser un camp de batalla entre potències hel·lenístiques. Roma i Cartago es van embrancar en les anomenades Guerres Púniques, una veritable deflagració mundial.
Documentals
Durada: 25'
10.50
Documenta2
Inclou El aire de los tiempos: Costa Rica: Costa Rica, un país de quatre milions d'habitants, destaca per tenir una biodiversitat excepcional. El 2017, el país es va donar a conèixer al món sencer en aconseguir una autèntica gesta: va funcionar tot l'any amb energia renovable.
Documentals
Durada: 55'
11.45
Al filo de lo imposible
El Atlántico a remo: travesía marítima
Aquest capítol explica la història de l'aventura apassionant que Emilio Hernández i José González, dos bombers de la Regió de Múrcia, es proposen de fer: travessar l'oceà Atlàntic a rem sense cap assistència.
Documentals
Durada: 35'
12.20
Las rutas D'Ambrosio
Marina Alta
El mar Mediterrani, el pic del Montgó i els aiguamolls de la Marjal de Pego són el bressol de la gastronomia a la Marina Alta. El Gonzalo s'embarca en el Mediterranium per pescar la gamba roja de Dénia, que després aprèn a cuinar.
Documentals
Durada: 55'
13.15
Mañanas de cine: La estampida del noroeste
La vida de Dan Bennett sempre havia passat sense preocupacions. Però tot canvia quan rep una carta del capatàs del ranxo del seu pare en què se l'informa de la mort del senyor Bennet, el seu progenitor.
Pel·lícules
Durada: 75'
14.30
Verano azul
Eva
Un grup de hippies establerts a la platja revoluciona tots els estiuejants de Nerja. Una de les hippies, l'Eva, està embarassada i decideix quedar-se un temps al poble. La Bea es fa amiga d'ella i la convida a passar uns dies a casa seva.
Sèries
Durada: 45'
15.15
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 50'
16.05
Tour de France
Divuitena etapa, de 179,5 quilòmetres. En un dia que transcorre gairebé íntegrament per sobre dels 1.000 metres d'altura, cinc ports es reparteixen de manera regular al llarg dels gairebé 180 quilòmetres d'etapa. Si el mallot groc té la situació controlada, és possible que deixi fer a altres ciclistes que busquin la victòria d'etapa. Comentaristes: Carlos de Andrés i Pedro Delgado.
Esports
Durada: 120'
18.05
Documenta2
Inclou Lutero en España
Documentals
Durada: 60'
19.05
El Paraíso de las Señoras
El Salvatore es culpa per la situació de l'Elena. La Tina i el Salvatore, per la seva banda, estan disgustats amb la seva mare, que no va estimar mai l'Elena. Finalment, la fugida de la Clelia s'ha posposat. El Luciano li proposa que se'n vagi quan sigui possible i ell vigilarà el nen fins que ella s'estableixi i pugui portar-lo al seu costat.
Sèries
Durada: 40'
19.45
El Paraíso de las Señoras
El Lucciano descobreix que l'Óscar ha arribat fins a la Silvia i l'adverteix del perill de confabular amb ell. D'altra banda, la Marta decideix tornar a viure a la vil·la Guarnieri. L'Adelaide, per la seva banda, prepara una vetllada benèfica.
Sèries
Durada: 45'
20.30
Diario de un nómada. La Ruta de la Seda
Kirguistán del valle a la montaña
El Miquel deixa enrere la calor de la Vall de Ferganà per endinsar-se en les muntanyes abruptes i escarpades. Allà, un clima més fred i unes precipitacions més abundants dificulten la marxa cap al pròxim destí.
Documentals
Durada: 30'
21.00
Diario de un nómada. La Ruta de la Seda
Paraíso e infierno
Acompanyat per Ricard Tomás, un motorista que s'ha unit a l'aventura, i sota un clima hostil, el Miquel recorre les belles i verdes muntanyes del Kirguizistan. A continuació, arriba a Bishkek, capital del país, per al final del trajecte.
Documentals
Durada: 30'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
¡Cómo nos reímos!
El genio de Eugenio
El programa repassa la carrera d'Eugenio, des de Cosas, programa presentat per Mónica Randall que el va descobrir i amb el qual va assolir la fama, fins al programa La palmera, presentat per Jordi González.
Altres
Durada: 60'
23.00
¡Cómo nos reímos!
El show de Flo
El programa està dedicat al còmic Florentino Fernández, més conegut com a Flo. Aquest humorista, presentador de televisió i actor madrileny, que porta el xou a la sang, es va llançar a les pantalles de Televisió Espanyola amb poc més de 20 anys. L'espai se submergeix en l'Arxiu d'RTVE per rescatar els millors esquetxos, acudits i monòlegs de Flo, que ha passat per programes com Splunge i El show de Flo, que dona nom a aquest capítol monogràfic.
Altres
Durada: 60'
00.00
LateXou con Marc Giró
Chanel, Eva Hache y Ana Polvorosa
Marc Giró rep Chanel, que presenta el seu disc, Agua. També s'asseuen al sofà del programa Eva Hache i Ana Polvorosa.
Sèries
Durada: 70'
01.10
Apocalipsis: la Segunda Guerra Mundial
La conflagración
1941-1942. Després de l'atac sobre Pearl Harbor, Roosevelt declara la guerra al Japó. No obstant això, malgrat la seva forta resistència, les tropes aliades no aconsegueixen frenar l'avanç de l'exèrcit japonès pel sud-est asiàtic.
Documentals
Durada: 50'
02.00
Conciertos de Radio 3
Amatria. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 35'
02.35
Documenta2
Inclou Los cielos españoles
Documentals
Durada: 60'
03.35
Las rutas D'Ambrosio
Tierra de campos
El Gonzalo inicia el viatge per Tierra de Campos per descobrir la gastronomia d'aquesta comarca, que ocupa gran part de les províncies de Palència, Valladolid, Zamora i Lleó. La seva primera parada li permet conèixer els colomars de Castroverde de Campos i degustar el colomí estofat, el plat estrella.
Documentals
Durada: 55'
04.30
La vida en el África ardiente
El caracal. El monte en llamas
El caracal habita sempre on la terra i la vegetació són del seu mateix color. És un felí difícil de veure, sigil·lós i silenciós, un mestre perfecte del camuflatge que, a més, és un especialista en deserts secs i sabanes àrides.
Documentals
Durada: 50'
05.20
Turismo rural en el mundo
Líbano
A la vora del mar Mediterrani hi ha un petit país muntanyós: el Líban. Aquesta terra mil·lenària, bressol de civilitzacions ancestrals, amaga unes serralades majestuoses, unes grutes recòndites, uns congostos impossibles i uns boscos dominats per l'arbre nacional: el cedre.
Documentals
Durada: 35'
05.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'