La federació de veïns de Tarragona presentarà una queixa sobre la «poca fiabilitat» del Plaseqcat

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona presentarà una queixa oficial a la direcció general de Protecció Civil per «la manca d'informació», la «mala imatge» i la falta de «seguretat i fiabilitat» que presenta per als tarragonins el Plaseqcat arran de la fuita d'Ercros del mes de juliol passat.

D'aquesta manera, la federació expressa la seva disconformitat amb les explicacions que ha donat Protecció Civil a través d'aquest diari sobre l'informe del Síndic de Greuges que posava de manifest la descoordinació entre administracions a l'hora d'activar el pla d'emergència l'estiu passat. Segons constava en el document del Síndic, es va trigar 37 minuts a informar l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, de la fuita d'òxid de nitrogen. L'incident va obligar a ordenar el confinament de la població als barris de ponent de la ciutat, una decisió que molts veïns van denunciar llavors que s'havia produït tard.

Segons la federació, la fuita d'Ercros va evidenciar «la poca fiabilitat, la manca de previsió i la gairebé nul·la confiança dels ciutadans de Tarragona» envers el Plaseqcat, una situació que l'agrupació considera especialment denunciable si es té en compte la inversió que s'ha fet en els darrers anys per al seu desenvolupament. L'agrupació d'entitats veïnals també manté les seves crítiques a la sanció de 60.000 euros que Protecció Civil va aprovar contra Ercros, ja que la consideren «insuficient». «La seguretat dels veïns no té preu», van sentenciar des de la federació, que consideren, a més, que els responsables de Protecció Civil «sembla que no tinguin en compte la preocupació dels veïns de la ciutat».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.