Societat

Cinc 'boixos nois' d'Anglès i Girona, detinguts pels incidents del derbi

Els Mossos d’Esquadra han detingut 5 joves, membres dels Boixos Nois, pels incidents que van tenir lloc aquest dissabte a la nit a l’estadi de Montjuïc durant el derbi entre l'Espanyol i el Braça. Els detinguts són els germans Guillem C.R., de 20 anys, i Àlex C.R., de 21 anys, veïns d'Anglès, a la Selva, i els gironins Eduard C.L., de 28 anys, Guillem V.H., de 18 anys i Marc M.I., de 23 anys. Segons els portaveus dels Mossos, els 5 detinguts, de nacionalitat espanyola, haurien llançat diverses bengales des de la segona graderia, separada dels seguidors locals per una tanca per evitar enfrontaments.

En resposta a les crítiques rebudes de directius de l'Espanyol per no haver intervingut en un primer moment dels incidents, els Mossos detallen un un comunicat el procediment que es va seguir, i també puntualitzen com es reparteixen les responsabilitats en el control de seguretat dels partits.

Segons el cos, com que el partit era "d'alt risc" els Mossos van muntar un dispositiu per controlar la seguretat "abans, durant i després del partit". Part de l'operatiu va consistir a vigilar "prèviament l’afició visitant", abans de l’inici del partit, "acompanyant els seguidors més radicals del Barça des dels punt on es concentren habitualment fins a l’entrada a l’estadi de Montjuïc".

Tanmateix, la policia recorda que "els serveis de seguretat privada de l’estadi són els responsables de l’escorcoll dels aficionats per tal d’evitar que entrin amb objectes prohibits, com ara bengales, petards o d’altres. Tot i aquestes mesures de seguretat, competència del club, alguns seguidors van poder aconseguir entrar amb bengales", retreu el comunicat.

Segons el relat policial, les primeres bengales es van llançar a dos quarts de dotze de la nit, una hora i mitja després de l'inici del partit. Els responsables dels fets van ser identificats a través de les càmeres de seguretat i van ser detinguts posteriorment, però no en el moment en què es produïen els incidents. "Les detencions van tenir lloc en finalitzar el partit, quan els seguidors del Barça esperaven l’autorització dels Mossos per sortir del camp", especifica el comunicat de la policia.

Els Mossos van fer esperar els seguidors del Barça més d’una hora, un cop acabat el partit, per evitar que s'enfrontessin amb els seguidors de l'Espanyol a la rodalia de l'estadi, i segons la policia el desallotjament de la segona graderia "es va fer sense incidents".

En consonància amb aquestes puntualitzacions, el conseller d'Interior, Joan Saura, ja ha anunciat que els comandaments dels Mossos es reuniran amb urgència amb representants de l'Espanyol per reclamar-los que reforcin el control als accessos a l'estadi.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.