Societat

Primer accident mortal a l'aeroport de Barajas des de fa 25 anys

Feia 25 anys que no hi havia cap accident mortal a l'aeroport de Barajas. El 7 de desembre de l'any 1983 dos avions, un d'Iberia i l'altre d'Aviaco, van xocar a una de les pistes de Barajas. El resultat: 93 morts. Deu dies abans, però, un boeing de la companyia colombiana Avianca es va estavellar al municipi de Mejorada del Campo just quan anava a aterrar a l'aeroport de Madrid. Van morir 181 viatgers i només van sobreviure 11 persones.

El principal accident d'aviació que s'ha registrat en els darrers trenta anys a l'estat espanyol, però, és el de Los Rodeos (Tenerife). El 27 de març del 1977 van morir 583 persones. Un jumbo de la companyia nord-americana Pan Am va topar amb un altre de KLM. Cinc anys abans, en aquest mateix aeroport, un avió Coronado va explotar poc segons després de prendre el vol. No va sobreviure cap dels 155 passatgers.

Accidents aeris als països catalans
Cal  anar més de trenta anys enrere per parlar d'un accident aeri mortal als països catalans. L'any 72 un Iberia va caure a prop de l'aeroport d'Eivissa i van morir les 104 persones que hi viatjaven. Dos anys abans, es va estavellar un avió anglès quan es disposava a aterrar a l'aeroport de Barcelona. L'avió de la companyia Dan Air venia de Manchester i els 112 ocupants van morir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.