Societat

La Fiscalia demana tres anys de suspensió per al jutge expedientat pel cas Mari Luz

La Fiscalia ha presentat un recurs contra la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de sancionar amb una multa de 1.500 euros el jutge Rafael Tirado per no haver executat les condemnes pendents del suposat assassí de la nena Mari Luz Cortés. El ministeri públic demana una suspensió de tres anys perquè entén que el jutge "hauria d'haver establert un mínim control sobre l'estat de totes i cadascuna de les executòries que es tramitaven al jutjat", ja que això li hauria permès detectar que en aquest cas estava paralitzada. Donar les culpes a tercers, creu la Fiscalia, és "desenfocar la realitat de qui ha d'imputar-se la responsabilitat dels fets".

El fiscal arriba a la conclusió que "el magistrat no es dedicava a diverses executòries i conseqüentment no va adoptar cap mesura en més de dos anys per posar remei a aquesta situació".

Per tot aquest seguit de motius, la Fiscalia entén que la conducta del jutge Tirado és constitutiva, bé per la desatenció, bé pel retard injustificat i reiterat en la iniciació, tramitació o resolució de processos i causes, d'una falta molt greu que ha de ser castigada amb una sanció de tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.