Societat

Cau al mar un avió sense passatge davant la costa nord-catalana

Successos

Un avió A-320 ha caigut al mar aquesta tarda de dijous davant la costa nord-catalana entre Canet del Rosselló i Sant Cebrià mentre feia un vol de proves. L'aparell s'havia enlairat de l'aeroport de Perpinyà-Ribesaltes (Rosselló) després d'haver estat reparat.

Set persones tripulaven l'avió en el moment de l'accident, que no duia passatge. Es tractaria de mecànics de l'empresa que feia la reparació. Diverses embarcacions s'han apropat al lloc on ha caigut l'aeronau i s'han pogut rescatar els cossos sense vida de tres dels tripulants.

L'accident ha tingut lloc pocs minuts abans de les sis de la tarda. Segons les primeres informacions, l'avió l'havien reparat a Perpinyà i era propietat de l'aerolínia Air New Zealand. Les autoritats franceses han activat el pla d'emergència i almenys un centenar de bombers s'han desplaçat fins a Canet del Rosselló. Una vintena de submarinistes estan participant en aquestes tasques, i pocs minuts abans de les vuit n'ha arribat un altre grup. L'aparell hauria caigut aproximadament a vuit quilòmetres de la costa.

Les males condicions climatològiques a la Catalunya Nord, on aquest dijous bufa la tramuntana, i la caiguda de la nit, han dificultat les tasques de recerca dels cinc desapareguts, que s'han suspés a última hora del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.