Societat

El fiscal carrega contra la mare de l'Alba perquè tenia "l'obligació d'actuar" per aturar les agressions a la seva filla

Tribunals

La mare tenia "l'obligació d'actuar" i no ho va fer. Així ho considera el fiscal del cas Alba que, en l'últim dia de judici, ha carregat contra Ana María Cano, a la qual ha acusat "de tancar els ulls" davant de les vexacions que va cometre el seu company sobre la seva filla. Així doncs, en el seu informe final ha dit que la dona tenia "l'obligació d'actuar", especialment quan el processat va intentar assassinar la nena el 4 de març del 2006, ja que la va deixar sola al pis amb Francisco Javier Pérez i tot i que s'imaginava "que alguna cosa passaria".

El fiscal també ha destacat aquest divendres al migdia que la mare va mentir, als metges de l'ambulatori de Montcada i Reixac i als de l'hospital Vall d'Hebron, sobre l'origen de les lesions, ja que va dir que l'Alba havia caigut del llit. També havia mentit, segons l'acusació, als familiars i a l'escola: quan li preguntaven per les marques dels maltractaments anteriors, més lleus, a uns els deia que havia estat un nen de l'escola i als altres, que la nena queia sovint. A més, ha remarcat el fiscal, Cano sempre culpava el pare biològic d'Alba d'aquestes agressions i d'abusos, malgrat que feia mesos que la nena no el veia.

Per aquestes raons, el fiscal ha augmentat dos anys la pena de presó que demanava per a Ana María Cano i Francisco Javier Pérez, i demana 21 anys d'empresonament per a cadascun pels delictes d'intent d'assassinat, maltractament habitual i contra la integritat moral.

L'acusació pública també destaca que la nena anava "deixada" i patia una "desnutrició" de mesos. Sobre les lesions, ha destacat que tot indica que Francisco Javier Pérez va sacsejar la nena amb violència fins a causar-li els traumatismes.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera