Societat

Detenen tres presumptes terroristes més relacionas amb el segrest dels tres cooperants catalans

L'arrest d'aquestes persones s'uneix a la del guarda jurat de l'empresa de telecomunicacions Mauritel, qui presumptament havia estat còmplice en el segrest dels tres cooperants

Tres presumptes terroristes han estat arrestats per forces de l'exèrcit al nord de Mauritània, en una operació que s'emmarca en la investigació que es porta a terme sobre el segrest dels tres cooperants catalans al país, segons ha informat una font militar.

La detenció dels tres sospitosos es va produir diumenge passat a la regió septentrional de Bir Mogrein, a uns 1.200 quilòmetres de Nouakchott, ha assenyalat la font, que ha demanat l'anonimat.

Les forces de l'exèrcit maurità van confiscar d'un telèfon per satèl·lit que portava un dels membres del grup i que estava sent rastrejat per la policia d'aquest país.

La font ha afegit que els investigadors estudien la hipòtesi de que entre els arrestats es trobi algun ex combatent del Front Polisari.

La detenció d'aquests tres presumptes terroristes, que han estat traslladats a Nouakchott per ser interrogats, s'uneix a la qual ahir van anunciar fonts de la seguretat de Bu Uld Uimir, guarda jurat de l'empresa de telecomunicacions Mauritel, qui presumptament havia estat còmplice en el segrest dels tres cooperants.

Ahir es van complir dos mesos del segrest d'Albert Vilalta, Alicia Gámez i Roque Pascual, cooperants catalans que viatjaven per la carretera que uneix Nouadhibou (nord) amb Nouakchott dins d'una caravana de l'ONG Barcelona Acció Solidària.

L'organització Al-Qaida al Magreb Islàmic (AQMI) va reivindicar l'acció i suposadament va traslladar als segrestats al nord de Mali.

Arran del segrest dels cooperants espanyols i d'una parella de turistes italians en el sud del país, Mauritània va aprovar recentment una nova llei antiterrorista que autoritza els escorcolls domiciliaris a qualsevol hora del dia, l'escolta dels telèfons mòbils sospitosos i la detenció de qualsevol sospitós d'intentar perjudicar a la seguretat del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.