Societat

Almenys 20.000 usuaris seguiran sense llum una nit més

Fecsa-Endesa ha promès reduir el nombre d'afectats al final del dia, ja que al vespre encara n'hi havia 50.000

Almenys 20.000 abonats seguiran demà sense llum, sobretot a les comarques gironines, tres dies després de la nevada que va col·lapsar Catalunya i que ha portat aquest dimecres el govern català a culpar França i Fecsa-Endesa i Red Eléctrica Española (REE) dels problemes en el trànsit i en el subministrament elèctric que n'han quedat com a seqüeles.

Malgrat que aquesta tarda encara quedaven uns 50.000 abonats sense llum, un portaveu de Fecsa-Endesa ha assegurat que la previsió és que abans que s'acabi el dia es redueixi la xifra a uns 20.000 abonats, especialment a la zona de la Costa Brava, que és la que més està patint les conseqüències del temporal.

El servei elèctric s'ha pogut anar recuperant progressivament gràcies al fet que ja s'ha pogut refer el segon circuit espatllat de la línia de 220 kV entre Vic i Juià, i també al fet que s'han instal·lat un centenar de generadors elèctrics, que seran 163 abans de la mitjanit, segons Fecsa-Endesa.

En qualsevol cas, el departament d'Economia, del qual depèn la direcció general d'Energia i Mines, ja ha obert sis expedients informatius a les companyies elèctriques que donen servei a les comarques de Girona per la caiguda del sistema.

Precisament, sobre els talls de llum el president José Montilla ha tornat a reivindicar avui la línia de molt alta tensió (MAT) per garantir el subministrament a Girona, malgrat que el líder d'ERC, Joan Puigcercós, havia negat poc abans que els talls causats per la nevada reobrin el debat sobre la necessitat d'impulsar aquesta infraestructura entre Sentmenat i Bescanó.

Paral·lelament, la situació viària a la frontera amb França ha evolucionat positivament al llarg del dia, de manera que cap a les sis de la tarda la Generalitat ja ha aixecat les restriccions que havia imposat als camions que circulaven per la AP-7, que eren obligats a aparcar en àrees de servei per no col·lapsar el pas de la Jonquera.

La situació ha millorat tant que a la AP-7, per arribar a la Jonquera, hi havia cap a les 18.45 hores de la tarda tan sols sis quilòmetres i mig de cua, quan ahir hi va haver cues de fins a 50 quilòmetres. Aquest matí encara n'hi havia vint quilòmetres i al migdia, tretze. A la N-II tan sols es registraven a la tarda dos quilòmetres i mig de cua, segons les fonts d'Interior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PUIGCERDÀ

L’Arxiu Comarcal digitalitza el fons del fotoperiodista Emili Giménez

PUIGCERDÀ
Societat

Terrassa rebrà 5,5 milions de fons europeus per a digitalitzar el cicle integral de l’aigua

Terrassa
PALAMÓS

Badiani regalarà als clients una fotografia dels seus gossos menjant gelat

PALAMÓS
GIRONA

La Fundació ”la Caixa” facilita la contractació de 600 persones vulnerables

GIRONA
LLORET DE MAR

Els Comuns pregunten sobre les armes de foc dels vigilants de Can Juncadella

LLORET DE MAR
Societat

Sant Pere de Torelló estima el cost dels desperfectes de la pedregada en 50 milions

Sant Pere de Torrelló
girona

La Policia Nacional incorpora 22 nous subinspectors

GIRONA
PUIGCERDÀ

Els treballadors de l’Hospital de Cerdanya reclamen un conveni únic

PUIGCERDÀ
LA VALL D’EN BAS

Un garrotxí crea un programa per estudiar la formació de l’univers

LA VALL D’EN BAS