Societat

Irlanda torna a tancar l'espai aeri i Escòcia restringeix operacions per les cendres del volcà islandès

L'Autoritat d'Aviació irlandesa espera poder obrir de nou els vols cap a les dues del migdia d'aquest dimarts

Un altre núvol de cendra volcànica procedent d'Islàndia torna a crear problemes en el trànsit aeri. Irlanda ha anunciat el tancament del seu espai aeri a partir de les 8 del matí i es preveu que el mantidrà així almenys durant unes 6 hores, és a dir, fins a les 2 del migdia.

I és que, segons ha informat l'Autoritat d'Aviació irlandesa (IAA en les seves sigles en anglès), "Irlanda es troba dins de l'àrea prevista de concentració de cendra que excedeix els nivells de tolerància acceptables dels fabricants de motors".

A la Gran Bretanya el núvol de cendra volcànica ja ha obligat a tancar l'espai aeri a les illes Hèbrides, un arxipèlag situat a l'oest d'Escòcia, i una desena de petits aeroports. De moment encara no ha afectat ni Anglaterra ni la resta d'Europa.

El mes passat, el tràfic aeri a Europa va patir una interrupció de sis dies pel tancament de gran part de l'espai aeri europeu, davant la por que les cendres originades per l'erupció d'un volcà a Islàndia fessin malbé els motors dels avions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.