Societat

Cas Palau, nou impuls

El jutge sospesa imputar ja les dones de Millet i Montull i un altre advocat. Empreses vinculades a campanyes electorals hauran de justificar cobraments milionaris del Palau

El temps mort en el cas Palau s’ha acabat. Les dones de Fèlix Millet i Jordi Montull, Marta Vallès i Mercè Mir, i l’exsecretari de la Fundació i lletrat Joan Segura sabran molt probablement aquesta setmana que han passat a engruixir la llista de persones imputades en la investigació judicial de l’espoli del Palau de la Música.
Fonts judicials consultades per l’AVUI han explicat que el jutge instructor té previst resoldre aquesta setmana la petició de la fiscalia perquè declarin aquestes tres persones en condició d’imputats i que la decisió serà, segons tots els indicis, en el mateix sentit que demana el ministeri públic. El pronunciament del jutge podria, fins i tot, produir-se avui mateix.

Amb aquests els imputats en el procediment ja seran deu: Fèlix Millet, Marta Vallès, Jordi Montull, Mercè Mir, Gemma Montull, Enric Àlvarez, Joan Segura, Raimon Bergós, Santiago Llopart i Edmundo Quintana. Les noves declaracions es farien després de Setmana Santa i, a més dels imputats, també hauran de desfilar davant el jutge, segons les mateixes fonts, els testimonis demanats per les diverses parts. Entre aquests hi hauria els representants legals de tres empreses vinculades a algunes campanyes electorals de CiU i PSC i que haurien cobrat quasi dos milions d’euros del Palau de la Música per feines que els actuals gestors de la institució no han pogut documentar.

Aquestes empreses són Letter Graphic, New Letter i Hispart, les quals en el període comprès entre 2004 i 2009 van girar factures per un valor global d’1,9 milions d’euros. La resta de testimonis que haurien de declarar són, bàsicament, treballadors i extreballadors del Palau de la Música, alguns d’ells estrets col·laboradors de Fèlix Millet, la versió dels fets dels quals ja ha transcendit en els diversos judicis per acomiadaments que s’han fet recentment als jutjats socials. Entre aquests no hi hauria, de moment, l’exdirectora general Rosa Garicano.
La implicació de Marta Vallès i Mercè Mir vindria derivada de la seva participació, com a administradores, en les empreses on el Palau va pagar les primes que Fèlix Millet i Jordi Montull cobraven com a complement al seu sou. La primera era administradora de la societat Aysen Produccions i la segona d’Aurea Rúsula.

El Palau va facturar a aquestes dues societats grans quantitats de diners, el pagament dels quals es justificava amb conceptes falsos, com un estudi de prospecció internacional o un treball de control de les obres de reforma. L’entramat d’aquestes empreses ja va quedar recollit en la sentència que va confirmar l’acomiadament de Gemma Montull.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.