Societat

El jutjat avala l'acomiadament disciplinari de l'exdirectora general del Palau

La sentència considera provat que Rosa Garicano sabia que s'inflaven factures i es desviaven diners dels patrocinadors

El jutjat social número 32 de Barcelona avala l'acomiadament disciplinari de l'exdirectora general del Palau de la Música, Rosa Garicano, en una sentència feta pública aquest dimecres que dóna un respir als actuals responsables de l'entitat, que s'han vist obligats a readmetre la filla i la secretària de Fèlix Millet, Clara Millet i Elisabet Barberà, despatxades també arran del descobriment del desfalc. Aquesta resolució, per tant, va en la mateixa línia que la que va confirmar també l'acomiadament de Gemma Montull, filla de Jordi Montull, principal acusat del cas juntament amb Millet.

En el cas de Garicano, la magistrada Victoria López Asín considera provat que l'exdirectora general estava al corrent de pràctiques com ara la falsificació de factures per poder desviar diners dels patrocinadors, pel mètode de demanar-los més diners dels que en realitat calien per fer determinades obres.

La sentència esmenta, per exemple, el cas de les obres que es van fer entre final de 2006 i principi de 2007 per ampliar la il·luminació de la planta foyer i la plaça del Palau. Segons la resolució judicial, l'empresa a la qual s'encarregaven els treballs va entregar un pressupost de 82.711,20 euros, i Montull els va enviar una carta en què explicava que els mecenes, en aquest cas Endesa, havien compromès una quantitat superior, de 150.000 euros, per la qual cosa volia un pressupost per aquesta quantitat. Mesos després, Montull va comunicar a Garicano, mitjançant una nota interna, que es tractava d'un pressupost "fictici". I com a resposta, Garicano, "de la seva pròpia mà" va demanar a Montull que li digués "el pressupost exacte i la quantitat de més que es quedava la Fundació". I Montull va tancar la comunicació dient que el pressupost real era de 99.782,78.

També es considera provat que Garicano sabia que s'havien desviat 1,9 milions de convenis entre Ferrovial i l'Orfeó i que part del casament de Clara Millet s'havia pagat amb fons de l'entitat.

Amb aquests arguments, el jutjat desestima la demanda de Garicano de ser readmesa o cobrar una indemnització d'entre 400.000 i 800.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.