Societat

Arriben a l'aeroport del Prat els companys dels tres cooperants segrestats a Mauritània

L'alcalde Jordi Hereu rep la quarantena de membres de la carava solidària, companys dels tres cooperants segrestats per Al-Qaida a Mauritània

La quarantena de membres de l'ONG Barcelona Acció Solidària han arribat aquest matí a l'aeroport del Prat en un vol procedent de Dakar i enmig d'una gran expectació mediàtica. L'alcade de Barcelona, Jordi Hereu, s'ha traslladat fins al Prat per rebre en primera persona els integrants de la caravana solidària, companys dels tres cooperants segrestats el 29 de novembre passat per Al-Qaida.

Sentiments contraposats
Satisfacció per la sensació que ja havien fet el que els havia dut a l'Àfrica però preocupació i indignació perquè tres dels voluntaris no han pogut tornar i estan en mans d'Al-Qaida. Els sentiments es barrejaven ahir a la tarda entre els membres de la caravana de Barcelona Acció Solidària reunits ja a Dakar, al Senegal, a punt d'agafar l'avió que els ha de portar aquest matí fins a Catalunya.

"La notícia no ens ha sorprès, però colpeix molt saber que es confirma la pitjor hipòtesi. Com ens ho agafem? Amb resignació, quin remei!", relatava des de Dakar el director de l'entitat, Francesc Osan, que es va desplaçar diumenge fins a la capital senegalesa per organitzar fins a l'últim detall el retorn de l'expedició. Osan insistia a voler buscar la vessant positiva: "Malgrat tot, s'ha pogut fer la feina. Hem arribat als 106 projectes que estan en marxa. El material ha arribat a qui havia d'arribar".

Les ganes de tornar a casa que acostumen a envair tothom en l'últim dia d'un comboi com aquest es tenyien ahir d'una sensació estranya. "Els conec gairebé a tots des de fa molts anys -explicava el director- i els veig físicament esgotats, perquè l'expedició és dura, però encara amb ànims". Més contundent era un dels voluntaris que ha fet tot el recorregut, Josep Ramon Jiménez: "Els ànims estan per terra".

Missatge sorpresa
La reivindicació d'Al-Qaida del Magrib Islàmic, a través d'un missatge a la cadena Al-Jazira, va agafar ahir al matí al llit a bona part de l'expedició, que havia arribat de matinada a Dakar. Els voluntaris s'havien trobat a Nouakchott, la capital mauritana, just després del segrest d'Alícia Gámez, Albert Vilalta i Roque Pascual, el diumenge 29 de novembre, però van seguir la ruta prevista i es van tornar a separar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.