Societat

La neu restringeix el trànsit a 85 carreteres i bloqueja els accessos a Barcelona

El temporal que afecta Catalunya està col·lapsant la circulació per carretera a bona part del país, que pot agreujar-se amb l'acumulació de neu i de gel damunt la calçada. A mitja tarda d'aquest dilluns hi havia 85 vies afectades, de les quals 11 estan tallades. Els accessos a Barcelona plantegen importants problemes, especialment per la Diagonal i pel nus de les Glòries.

A mitja tarda, en 66 carreteres era obligatori l'ús de cadenes, set estan afectades pel gel o la neu i en 12 trams no està permès el tràfic de vehicles pesats. D'altra banda, les barreres del peatge de la Roca de la AP-7 s'han obert per facilitar el trànsit. A Lleida, hi ha 41 vies afectades. Li segueixen Barcelona amb 20, Girona amb 16 i Tarragona amb set. Una cinquantena de màquines treballa en el manteniment de les carreteres, a més de 85 màquines llevaneus.

A més del pas fronterer de la Junquera, tancat des del matí tant per l'AP-7 com per l'A-2, a mitja tarda estava tancat el pas a l'AP-7 en el peatge de la Roca i en els dos sentits de la marxa. Al sud, i en la mateixa via, estava restringit el pas des de Salou per a camions. Trànsit també adverteix de l'existència de neu i gel a la calçada a partir del peatge de Martorell en sentit Barcelona i problemes de retencions en l'enllaç al Papiol amb l'AP-2.

A l'AP-2, estava restringida la circulació de camions a partir d'Albornar en sentit nord. A l'A-2, és obligatori l'ús de cadenes a partir de Cervera i té restringida la circulació de camions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.