Societat

Interior desconeix quanta gent hi pot haver atrapada a les carreteres

Boada s'exculpa apuntant a les companyies elèctriques i diu que "no es podia preveure que caigués la línia d'alta tensió"

El secretari general del departament d'Interior, Joan Boada, ha explicat en roda de premsa que la conselleria desconeix quantes persones estan atrapades a les carreteres de Catalunya. Així, segons Interior, només saben que hi ha "molts problemes" a la AP-7 perquè ha caigut una línia d'alta tensió a l'altura de Maçanet de la Selva, però no tenen la dada exacta de quanta gent hi ha a les vies secundàries.

Boada ha dit que tenien "la situació prevista i avisada", però que és clar que aquesta situació és "complicadíssima". El secretari general ha afegit que "intenten tenir sempre les carreteres obertes", però no podien preveure que caigués la línia d'alta tensió a l'autopista i que no es pot tocar fins que la desconnectin. Per això la gent s'ha quedat atrapada a l'autopista i no se sap si la podran obrir aquesta nit, segons ha informat Boada. Creuen que, fins ara, hi pot haver uns 10.000 camions aturats. Fins a les set de la tarda el servei d'emergències del 112 havia rebut 35.000 trucades.

Interior també ha afegit que "tenen l'esperança que la neu remeti a la gran àrea metropolitana", però ha avançat que el temporal no marxarà de Girona. 

Llum i transport
200.000 clients de Fecsa-Endesa estan sense llum per la nevada. I és que ha caigut la línia elèctrica de 220 kW de Juià a Vic i també hi ha greus problemes a la línia de la Costa Brava, de 112 kW.

Segons ha dit Boada, referint-se al transport ferroviari: "No hi ha res que funcioni cap al nord", tot i que ha dit que es treballa perquè es restableixi la circulació a la xarxa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.