Societat

L'Airbus perdut a l'Atlàntic va enviar fins a 24 missatges d'alerta en 5 minuts

La Fiscalia de París obre diligències per investigar possibles responsabilitats penals

Fins a un total de 24 missatges d'alerta en menys de 5 minuts. L'Airbus A330 d'Air France, que va desaparèixer dilluns mentre sobrevolava l'Atlàntic en un vol de Rio de Janeiro a París, va enviar 24 missatges ACARS, això és, d'anomalies, fallades o aturades del sistema.

Així ho ha anunciat l'Oficina d'Investigacions i Anàlisis (BEA en les seves sigles en francès), encarregada de les investigacions a França, qui incideix en la tesi que l'avió tenia problemes tècnics, tot i que encara no se'n saben les causes concretes.

Mentrestant, el Brasil i França s'han repartit les tasques de recerca a la zona de l'Atlàntic on es creu que podria haver caigut l'Airbus. Fins ara s'havien localitzat algunes restes al nord de l'illa brasilera de Fernando de Noronha, però les autoritats del Brasil van negar divendres que fossin de l'aparell accidentat.

Per la seva banda, el BEA també ha dit que no pot garantir que s'acabin trobant les caixes negres del vol AF 447. I, paral·lelament a la seva investigació, la Fiscalia de París ha anunciat l'obertura d'una instrucció judicial amb el càrrec d'"homicidis involuntaris" en el cas per determinar si hi ha responsabilitats penals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.