Societat

La ministra de Sanitat considera "irresponsables" les advertències de l'OMS sobre el risc de menjar carn de porc

Trinidad Jiménez aconsella als ciutadans que confiïn en l'actuació dels poders públics i no modifiquin els seus hàbits alimentaris

La ministra de Sanitat i Polítiques Socials, Trinidad Jiménez, ha qualificat aquest dijous d'"irresponsables" les declaracions d'un expert de l'OMS sobre els potencials riscos de contagi de grip A per menjar carn de porc infectat, perquè "ara per ara és completament segur menjar carn de porc".

Un expert de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat aquest dijous al matí d'un possible risc potencial de menjar carn de porc infectat. "Són irresponsables, és com si diguéssim que el virus que tenim en aquest moment pot transfomar-se en un virus més agressiu. Això ja ho sabem, però totes les persones responen bé al tractament. No existeix cap risc per menjar carn de porc", ha dit Jiménez.

Així, ha destacat que ni les autoritats sanitàries internacionals ni l'Organització Mundial del Comerç (OMC) han fet cap consideració sobre aquesta qüestió. Per aquesta raó, ha insistit que aquest tipus d'afirmacions són "alarmants" i "innecessàries" i que la mesura adoptada per Rússia no està justificada.

A judici de la titular de Sanitat, que demà farà un mes al capdavant del ministeri, un dels avantatges per fer front a la pandèmia a Espanya és que el govern estava "preparat" gràcies al protocol que, anys enrere, s'havia dissenyat per fer front a la grip aviària. "Crec que la situació ara mateix està bastant controlada", ha afegit.

A més, ha assenyalat que tot i que hi ha 81 casos confirmats, només un és a l'hospital i tots responen al tractament. "La capacitat de resposta ha estat molt ràpida i eficaç en el control del contagi. Fins i tot estem preparats per a una evenutal ampliació del contagi o si cal prendre noves mesures".

Jiménez ha aconsellat als ciutadans que confiïn en l'actuació dels poders públics i no modifiquin els seus hàbits quotidians i alimentaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.