Societat

"Feia pudor, i jo volia que sortís del caixer"

TRIBUNALS

"Feia pudor, i jo volia que sortís del caixer per treure diners. Per això la vaig increpar i li vaig faltar al respecte... bé, no, faltar-li al respecte, no. La vaig increpar, només volia que la dona sortís d'allà". Aquest és el relat que Oriol Plana Simó, de 20 anys, ha fet davant del tribunal de l'Audiència de Barcelona que el jutjat pel crim del caixer, en què la indigent Rosario Endrinal va morir cremada viva.

Plana és jutjat amb Ricard Pinilla Barnes, també de 20 anys, i tots dos desvien les culpes de l'assassinat cap al menor Juan José M., ja condemnat a 8 anys d'internament per la justícia juvenil. En el primer dia del judici dels adults per la mort d'Endrinal, tant Plana com Pinilla s'han exculpat i han assegurat que va ser el menor qui va llançar el bidó amb líquid inflamable a la indigent que el 16 de desembre de 2005 dormia en un caixer del carrer Guillem Tell i que va morir cremada.

Plana, que ha estat el primer a declarar davant el tribunal de la secció desena de l'Audiència de Barcelona, ha afirmat que ell es va limitar a estar-se a la porta del caixer mentre el menor i l'altre acusat, Ricard Pinilla, entraven al caixer per llançar el líquid a la dona. Plana ha admès haver fet "el tonto" molestant la dona llançant-li diversos objectes, sobretot la primera vegada que van entrar al caixer, però ha assegurat que no va colpejar la indigent. "Ara em sento  força estúpid", ha admès després d'insistir que no li volia cap mal a la víctima.

També ha negat que els tres joves es posessin d'acord, la segona vegada que van anar al caixer, per fer que fos el menor qui truqués a la porta per aconseguir que la dona se'n refiés i obrís. L'acusat ha explicat que totes les agressions no tenien "cap intenció de fer mal" a Endrinal.

Al seu interrogatori, Pinilla també ha acusat Juanjo, diminutiu amb què coneixen el menor ja condemnat pel cas. El jove ha explicat que l'adolescent era un conegut de la seva colla i li ha atribuït la iniciativa de la utilització del líquid inflamable per ruixar Endrinal.

El fiscal demana 28 anys de presó per a Oriol Plana i Ricard Pinilla, tots dos de 20 anys, pels delictes assassinat i danys. Segons el ministeri públic, tots dos són tan responsables de la mort d'Endrinal com el menor, que aleshores tenia 16 anys i que ja va ser condemnat a vuit anys d'internament després de reconèixer els fets al jutjat de menors. Com passa sempre que hi ha menors i majors d'edat implicats en un mateix cas, els adults són jutjats més tard, ja que la justícia juvenil és més ràpida. Quan els arriba el torn, els majors d'edat carreguen les culpes sobre els menors, ja condemnats.

Segons el relat dels fets, els processats van agredir en una primera ocasió la víctima, llançant-li diversos objectes com un con d'obres, i una estona més tard, acompanyats del menor, van tornar al caixer amb líquid inflamable, que van llançar sobre la víctima i van encendre, de manera que les flames van afectar un 70% del cos de la dona. Endrinal va morir hores després a l'Hospital de la Vall d'Hebron.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.