Societat

L'OMS tem una pandèmia de grip porcina

Ja hi ha 81 morts. Als EUA ja s'està estudiant una vacuna. De moment, només es poden aplicar tractaments virals i controls preventius i d'aïllament d'afectats

L'Organització Mundial de la Salut alerta que la grip porcina que es va detectar divendres a Mèxic és una amenaça a escala internacional. En una escala de risc de pandèmia de 0 a 6, aquesta organització ha situat aquest virus en el 3. Els experts insisteixen que el virus entra a l'organisme per les vies respiratòries, i no pas per la ingesta de carn.

És per això que el risc que aquest virus d'origen animal s'estengui de persona a persona és molt més elevat. Amb tot, l'OMS demana precaució en les valoracions, ja que "encara és aviat per entendre una situació que està evolucionant ràpidament.

La grip porcina que es va detectar divendres a Mèxic ja compta 81 morts sospitoses, tot i que de moment només n'hi ha 20 de confirmades. La primera persona que va morir per aquest virus ho va fer el dia 13. Des d'aleshores, els hospitals del país han atès més de 1.300 casos sospitosos. Als EUA hi ha vuit casos confirmats.

Els aeroports amb vols internacionals, entre ells el de Barcelona, han posat en marxa protocols de seguretat específics per als passatgers procedents de Mèxic i els Estats Units. La ministra de Sanitat espanyola, Trinidad Jiménez, es reuneix aquest diumenge amb el seu equip per analitzar la situació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria
URBANISME

Proposen una moratòria de llicències urbanístiques d’un any a una trentena de solars

salt
MEDI AMBIENT

Reclamen un pla urgent per acabar amb els gasos contaminants als avencs del Garraf

Sitges
salut

La vacunació infantil s’estanca per sota dels nivells prepandèmia

Barcelona
SOCIETAT

El 70% de la llars amb infants malbarata aliments habitualment

Barcelona
societat

Intensifiquen els controls per evitar que la gent deixi la brossa fora dels contenidors

girona
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona
Societat

Mor Teresa San Román, excatedràtica d’antropologia social i cultural de la UAB