Societat

Google denuncia que la Xina ha bloquejat parcialment els serveis d'Internet al mòbil

També estan parcialment bloquejats els serveis de fotografies de Picasa, els grups i els documents

El gegant nord-americà Google ha assegurat aquest dimarts que la Xina ha bloquejat parcialment durant dos dies els seus serveis per a mòbil, després que l'empresa tanqués el seu portal a la Xina continental i redirigís als seus usuaris a una pàgina de Hong Kong.

La disponibilitat dels serveis de Google a la Xina continental es poden consultar al portal de l'empresa de Califòrnia. Segons aquest informe, els serveis de mòbil han estat "parcialment bloquejats" durant aquest diumenge i aquest dilluns. També estan parcialment bloquejats, des del 21 de març, els serveis de fotografies de Picasa, els grups i els documents. No funcionen el Youtube, el Google Sites i els blocs. En canvi, segons l'informe que publica Google al seu web, sí que es pot seguir fent cerques d'imatges i d'informació, notícies i anuncis i accedir al correu gmail.

Això sí, segons han denunciat alguns internautes xinesos, hi ha bloquejos en algunes de les cerques, de manera que la pàgina dóna error quan es busquen paraules com China o Beijing. Segons explica The Wall Street Journal, les autoritats podrien estar darrere d'aquests sabotatges, si bé el règim xinès ho ha negat.

Mentre els analistes alerten que el govern xinès té previst dificultar el negoci al gegant d'internet, Google ha explicat que preveu seguir amb algunes operacions de negocis a la Xina continental, on hi mantindrà el personal d'investigació i desenvolupament i l'equip de vendes.

L'empresa californiana va començar a redirigir les cerques del seu portal xinès cap a un servidor de Hong Kong el passat 23 de març, per tal d'evitar la censura del règim del partit comunista i després d'un atac informàtic que va patir el 2009.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona