Societat

Pequín desafia Google i reafirma la seva política de censura

El secretari de Comerç dels Estats Units insta la Xina a garantir un ambient comercial "segur" per les companyia del seu país

La Xina ha demanat avui a les companyies que operen al país asiàtic que donin suport al control estatal d'internet. El govern xinès ha donat mostres que no farà marxa enrere a la seva política de censura a la xarxa tot i que el gegant nord-americà Google ha amenaçat amb abandonar el país a causa dels atacs de la Xina contra activistes de drets humans que usaven el seu servei Gmail.

En un comunicat publicat a la web de l'Oficina d'Informació del Consell Estatal, el ministre xinès Wang Chen adverteix sobre la pornografia, ciberatacs, frau en línia i rumors, presents a la xarxa, i afirma que el govern i els mitjans d'internet tenen "una responsabilitat a modelar l'opinió pública", tot i que no fa una referència expressa a Google.

Al voltant d'una desena de seguidors xinesos de Google van portar ahir a terme una vigília improvisada amb espelmes a la seu de Google a Pequín. Altres van portar rams de roses i lliris poc després que Google anunciés  la decisió. "Google, esperem que tornis", deia una nota en anglès.

El secretari de Comerç dels Estats Units, Gary Locke, va instar dimecres la Xina a garantir un ambient comercial "segur" per les companyia del seu país. "La recent intrusió cibernètica que Google atribueix a la Xina és preocupant per al govern nord-americà i les companyies que fan negocis a la Xina", assenyala Locke en un comunicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.