Societat

Investiguen si Fritzl va construir un dispostiu per matar amb gas Elisabeth i els seus tres fills

Successos

Les autoritats austríaques investiguen si Josef Fritzl va construir un dispositiu perquè el zulo on mantenia tancada la seva filla i els seus tres fills-néts a Amstetten s'omplís de gas en cas que a ell "li passés alguna cosa".
Així ho ha anunciat el portaveu policial Helmut Greiner, després de remarcar que, aparentment, Fritzl, un tècnic electricista jubilat de 73 anys, havia amenaçat la seva filla Elisabeth que si a ell li passava alguna cosa, l'habitacle subterrani on vivien s'ompliria de gas.

Els investigadors creuen que aquestes amenaces explicarien en part per què Elisabeth i els seus tres fills mai van atacar el seu carceller per intentar fugir.

Un temporitzador
Per una altra banda, Fritzl, detingut i acusat de segrest, abús i incest, ha declarat que havia instal·lat un temporitzador a la porta d'acer de 300 quilos perquè s'obrís en cas que el mecanisme d'obertura no s'utilitzés durant un temps.

Segons el portaveu policial, sis tècnics en investigació criminal analitzen la casa de Fritzl per descobrir el funcionament de la porta.

A la clínica
Elisabet i dos dels fills que van ser alliberats dissabte passat es troben en un recinte aïllat de la clínica Amstetten-Mauer amb la seva mare, Rosemarie, i els altres tres fills-néts. Tots ells reben el suport de psiquiatres i altres especialistes.

Kerstin, de 19 anys, la filla gran de Fritzl i Elisabeth, segueix internada en un altre hospital d'Amstetten, en estat greu, després de quedar-se inconscient en el zulo, motiu pel qual Josef va decidir portar-la a l'hospital dissabte passat.

El director de la clínica Amstetten-Mauer, Berthold Kepplinger, ha informat que l'estat físic dels pacients és "relativament bo" i ha remarcat que es continuarà la teràpia i que la família "es troba bé malgrat les circumstàncies".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.