Urbanisme

maresme

Un jutge tomba la demanda de Cabré i Junqueras contra l'Ajuntament de Pineda pel tanatori

Considera que el consistori va actuar correctament no atorgant-li el permís per fer l'equipament, a tocar de l'N-II

L'empresa no ha decidit si recorrerà ni tampoc si es presentarà al concurs per fer un servei funerari municipal

El jutjat contenciós administratius número 16 de Barcelona ha desestimat la demanda que va interposar el gener del 2010 l'empresa de serveis funeraris Cabré i Junqueras SA contra l'Ajuntament de Pineda. Cabré i Junqueras va denunciar que el consistori havia perjudicat els seus interessos quan li va denegar el certificat de compatibilitat per construir un tanatori en un terreny a tocar de la carretera N-II i que, al mateix temps, havia afavorit una segona empresa que també volia construir un servei funerari en un polígon industrial proper. La sentència recull que l'actuació de l'Ajuntament va ser la correcte perquè el solar propietat de Cabré i Junqueras on es volia aixecar el tanatori està qualificat com a zona industrial “que preveu les activitats compreses en els usos industrials i entre les quals no hi ha la de tanatori”. En aquest sentit, tal i com va defensar l'Ajuntament en el seu moment, la via per canviar els usos era la de modificar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) fet que no estava contemplat per l'administració local. A més, es contempla que el consistori va aprovar per ple a posteriori l'ampliació a usos comercials de la zona on està ubicat el solar de l'empresa, usos entre els quals tampoc hi tenia cabuda el de serveis funeraris.

D'altra banda, la sentència també desestima qualsevol tracte de favor a l'altre empresa que volia instal·lar un tanatori en el polígon industrial atès que el consistori també li va denegar el permís. Des de l'Ajuntament de Pineda, el regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou (PSC), es mostra satisfet amb la sentència “que demostra que des de l'administració local es va actuar correctament” i destaca que ja en el seu moment es va decidir que seria el mateix Ajuntament qui promouria la construcció d'un tanatori municipal “en un espai on sí que el planejament urbanístic ho permet i que és al costat del cementiri”. El passat mes de febrer es va aprovar per ple la licitació del servei que inclou la construcció, explotació i gestió d'aquest servei funerari.

El gerent de Cabré i Junqueras, Josep Maria Mons, ha confirmat que és coneixedor de la sentència i que els seus serveis jurídics estan estudiant la possibilitat d'interposar un recurs d'apel·lació contra la mateixa. El representant de l'empresa de serveis funeraris també ha avançat que encara no s'han decidit a presentar-se al concurs per gestionar el futur tanatori municipal. “Però tampoc ho hem descartat”, ha assenyalat. Cabré i Junqueras gestiona tanatoris a les poblacions d'El Masnou, Mataró, Canet de Mar, Arenys de Mar, Calella, Tordera i Granollers.

LA XIFRA

4
anys
i dos mesos ha trigat el jutjat a emetre una sentència sobre la demanda de Cabré i Junqueras a l'Ajuntament de Pineda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia