Economia

Rússia permet que un grup d'observadors supervisi el subministrament de gas a la UE

El govern rus va donar ahir a última hora el vistiplau a l'arribada d'observadors internacionals que supervisin el subministrament de gas a la Unió Europea a través d'Ucraïna, segons ha explicat en un comunicat la presidència de torn dels Vint-i-set, en mans de la República Txeca.

La nota ha destacat que aquest desplegament "hauria d'implicar que els subministraments de gas rus als Estats membres de la UE siguin restablerts", dies després que Moscou tanqués els gasoductes com a càstig al suposat robatori de combustible per part de les autoritats ucraïneses.

Ahir, Rússia va rebutjar reprendre el proveïment de gas a Europa via Ucraïna, tot i els esforços de la UE i de la Comissió Europea perquè les parts arribessin a un acord a Brussel·les sobre aquest punt. Moscou exigia com a "única condició" per a això que observadors russos participin en la missió de supervisió de la UE, composta per representants de la Comissió i la indústria europea, per verificar, quan es produeixi, la represa dels subministraments de gas rus.

Així ho ha explicat el comissari d'Energia de l'executiu comunitari, Andris Piebalgs, en roda de premsa conjunta amb el ministre d'Energia i Indústria txec, Martin Riman, al final de la seva última entrevista amb representants del gegant rus Gazprom a Brussel·les, inclòs el seu president, Alexei Miller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.