Economia

El Banc d'Espanya adverteix que sense adoptar mesures profundes amb urgència "tindrem problemes"

Considera que és necessari treballar per "la consolidació fiscal" i "treure obstacles al mercat laboral"

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Angel Fernández Ordóñez, ha demanat aquest dilluns a l'executiu espanyol que extregui "la lliçó" del que ha passat a Grècia, "per molt lluny que estigui", per tal de "fer el que cal fer". Considera que és necessari treballar per "la consolidació fiscal" i "treure obstacles al mercat laboral" apropant-se a les institucions laborals d'altres països per tenir-ne Ede semblants". Per això ha instat el govern espanyol a adoptar mesures profundes i amb urgència per reformar el mercat laboral i sanejar els comptes públics perquè si no es fa d'aquesta manera i "ràpidament", amb mesures "que siguin suficients", preveu que "tindrem problemes".

Tot i aquesta advertència Ordóñez ha fet costat a la tesi del govern espanyol sobre les diferències entre la situació econòmica de Grècia i la de l'Estat. "Espanya està molt lluny de ser Grècia", ha explicat, ja que si bé Grècia va mostrar unes dades falses, "a Espanya és impossible enganyar". Si bé "el problema fiscal espanyol és important" ha defensat que "molts països grans voldrien tenir el deute espanyol, el tipus d'imposició en relació al PIB, o les oportunitats pel que fa a la inversió".

El governador ha dit que el pla de rescat de Grècia de 110.000 milions és un avenç "importantíssim" per calmar els mercats. Ha destacat el programa econòmic de Grècia, del que considera que aquest cap de setmana no se n'ha parlat prou i que ha rebut el suport del Banc Central Europeu (BCE). "Hem fet una valoració positiva i hem recomenat aquest programa perquè és ambiciós i correcte", ha exposat. Ha recordat que encara s'ha de tramitar al parlament grec però considera que té el 99% de possibilitats d'acabar-se portant a la pràctica.

Obert un portal d'educació financera

Fernández Ordóñez ha fet aquestes declaracions després de presentar, juntament amb el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Julio Segura, un portal d'educació financera que s'inclou al pla per millorar la cultura financera que va ser llançat per ambdues institucions el 2008. El portal www.finanzasparatodos.es, pretén millorar la cultura financera dels ciutadans amb l'objectiu d'entendre els entorns financers.

Ordóñez ha destacat que aquesta pàgina "no tracta l'economia domèstica des d'una perspectiva acadèmica, sinó que vol explicar de forma pràctica els assumptes relacionats amb el dia a dia econòmic de les persones i les famílies". Segura ha destacat que "mantenir informat l'inversor és la millor manera de mantenir la confiança en el sistema, ja que la informació és necessària per entendre el que passa a diferents escenaris i poder ajustar les decisions d'inverssió".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.