Esports

La consigna és deixar de mirar enrere

Espanyol

Tres punts de quinze generen preocupació. L'Espanyol porta setmanes jugant amb foc i alimentant el risc que els rivals per les places de Champions es distanciïn i, alhora, d'altres fins ara despenjats se sumin a la cursa europea.
El Sevilla, col·leccionista de títols fins a aquesta temporada, és un dels candidats a fer renéixer les aspiracions continentals. Una victòria avui situaria els sevillistes a un partit de distància, així que Ernesto Valverde va deixar clar la importància del duel al Lluís Companys.

L'Espanyol ha trepitjat merda i no hi ha forma d'escapar-ne. Valverde té ganes de veure retornar la normalitat, però no és gens fàcil. L'alegria de poder tornar a comptar amb Kameni a la porteria va tenir un contrapunt negatiu en forma de sobrecàrrega no superada de Torrejón.

El central del planter és baixa, sumant-se a Lacruz, que ara fa tot just una setmana va dir adéu a la temporada. David García tampoc no s'ha acabat de recuperar, així que torna a tocar fer experiments en defensa, encara amb el record fresc del desastre contra el Recre.

Les baixes en defensa porten de corcoll un Valverde que tampoc té més tranquil·litat a la davantera, on Tamudo està de baixa i Jonathan, convalescent del traumatisme cranial, serà suplent. Amb tot, el repte de superar el Sevilla creix sense que la competició deixi el més mínim marge a la relaxació després de sumar només una victòria als cinc últims partits.

Partit fonamental
"Com més ens lamentem, menys temps dediquem a pensar en les solucions", era ahir el lema del tècnic blanc-i-blau, que va alertar del potencial del rival. "S'està intentant recuperar de la pèrdua de punts de l'inici de Lliga -va continuar-. És un partit decisiu o gairebé perquè som el rival que està sis punts per davant. Ens juguem mantenir i ampliar la distància i l'average. És un partit per mostrar un nivell elevat i oferir el millor de nosaltres per tornar a guanyar.

El Sevilla i el València són els dos grans que intenten despertar i són alhora els dos pròxims visitants del Lluís Companys. Partits clau quan la transcendència de les jornades a la Lliga es cotitza a l'alça.

Valverde confia que l'Espanyol reaccioni i aprofitar-se de les dobles jornades dels rivals. "A nosaltres ens afectava jugar dos partits per setmana, així que suposo que als altres, també", va dir. Més que els rivals, la preocupació del basc és el seu equip, incapaç fins ara de refer-se de les baixes. Però avui toca reaccionar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.