Esports

Márquez agafa el relleu de Valverde

Herrera aposta per l’entrenador de casa davant candidats que “només eren millors en nom”

No hi va haver sorpresa. El nom del relleu d’Ernesto Valverde va ser l’esperat: Bartolomé Márquez. El fins ara segon entrenador, de 46 anys, fa el salt per situar-se al capdavant del primer equip. 19 anys a l’Espanyol i el pas per les categories inferiors són els arguments del consell per recordar que l’aposta és la gent de la casa i la tria del tècnic suposa la continuïtat del projecte.

Paco Herrera va oferir l’informe final al consell, que va acceptar-lo, si bé va allargar més del previst la reunió. Djukic i Simeone van caure de la llista i el nom de Tintín Márquez va ser l’escollit. “He fet una valoració d’aspectes tècnics, tàctics, tot això. És una persona preparada i n’estic plenament convençut. Els altres perfils són bons, però no milloraven en res la qualitat de Tintín, només el milloraven en el nom”, va afirmar el secretari tècnic.

Herrera volia resoldre el canvi a la banqueta en una setmana i ha complert els terminis. El viatge i les entrevistes amb Djukic i Simeone, disposat a dirigir els blanc-i-blaus, van servir per valorar els pros i contres, i es va quedar amb Márquez com a opció. En les pròximes hores s’acabarà de configurar l’equip tècnic, en què N’Kono pren força com a segon entrenador, i s’apostarà pel preparador físic del juvenil.

Una vida blanc-i-blava
La compareixença davant la premsa va servir a Pedro Tomás per matisar informacions que no agraden al consell. Segons el director general, ser l’opció més barata no ha pesat en la decisió d’apostar per Márquez. Més. El vestidor no és un problema. Més. No es pot dir que l’adéu de Valverde suposi un canvi en el projecte perquè hi ha una línia a seguir. “No hi ha cap dubte que el projecte que tenim és el que seguirem. És un projecte de jugadors de casa i a partir d’ara, amb més força, continuarem amb la idea d’incorporar joves de qualitat que vinguin a triomfar, i configurarem un equip jove i amb opcions serioses d’èxit. Se’ns ha acusat de no fer grans inversions, però s’han renovat jugadors joves”, va recordar.

El projecte és apostar pel planter i què millor que posar a la banqueta algú amb 19 anys a la casa. Márquez va jugar sis temporades com a davanter a l’Espanyol, Leverkusen inclòs. La desfeta va suposar un final d’etapa i 10 anys més tard tornava com a tècnic. Cadet, juvenil filial i quatre anys com a ajudant de Lotina i Valverde són la trajectòria que l’han dut a dirigir el primer equip. Segell 100% blanc-i-blau.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.