Esports

Cesc, el candidat de tots

El maresmenc continua pressionant el seu club perquè accepti vendre'l. Els 'gunners' volen fer calaix aprofitant l'actual procés electoral blaugrana. Cap candidat dubta del jugador, però difereixen sobre com portar-lo. Laporta i Cesc volen tancar l'acord abans del mundial, però l'Arsenal, no

Cesc Fàbregas és l'únic nom propi que aconsegueix acaparar tant interès ara mateix com els possibles presidents del Barça. Joan Laporta desitja acomiadar-se de la presidència amb la firma del maresmenc, aquest el vol fitxar sigui com sigui i sigui quan sigui, i els precandidats confien que Laporta no obtingui el sí de l'Arsenal per poder ser ells qui el portin. En una campanya electoral amb pocs noms de jugadors sobre la taula, Cesc és el candidat que genera més consens, tot i que per altres aspectes.

Precisament, la campanya electoral del Barça és un dels grans problemes per fitxar ràpidament el migcampista de l'Arsenal. El club de Londres sap a la perfecció que Cesc pressiona per anar-se'n i sap que li costarà retenir-lo. La intenció dels gunners és quedar-se amb el seu capità, però si aquest continua pressionant per tornar a Barcelona, l'Arsenal ho acceptarà si s'omple les butxaques. La xifra de 35 milions que proposa Laporta, doncs, no serviria de gaire res. Caldria buscar altres opcions.

L'Arsenal sap que el temps juga sempre a favor seu. Per començar, el club anglès no vol firmar res abans del mundial, ja que un bon paper del català en la cita mundialista permetria encarir encara més el seu preu. És una vella norma, si negocies amb algú com Laporta que té pressa, tu t'ho has de prendre amb calma. És l'única possibilitat d'aconseguir que Laporta trenqui la seva paraula i acabi apujant el preu, tot i que ha promès que no anirà més enllà dels 35 o 40 milions d'euros. El mateix Laporta, de fet, és el primer que sap que Rosell, Ingla i Benedito somien a poder fitxar ells Cesc i començar el seu mandat amb una bona publicitat.

Esperar a la fi del mundial, a més, és esperar a la fi de la presidència de Laporta, fet que portaria els gunners a negociar amb el nou president del Barça. Aquí, pocs dubtes. Ara, els precandidats afirmen que Laporta no hauria de gastar gaire pel jugador i, de fet, comenten que no hauria de ser ell qui fes el fitxatge. Perquè tots confien a guanyar i a poder presentar-se amb un fitxatge que ja està ben encaminat com és el del jugador català.

Alguns precandidats, però, ja saben que si finalment l'Arsenal es planta, els diners es podrien destinar a altres jugadors de primer nivell –que també juguen a Anglaterra–, tot i que de Cesc no es dubta. Simplement ningú vol que sigui Laporta qui el fitxi per poder fer-ho ells. Tots els candidats tenen clar que han de fitxar durant els primers mesos i que cal un jugador que agradi a Guardiola. Cesc és l'home que ho té tot i, a més, les negociacions ja estan començades. Tot i que els gunners van rebutjar la primera oferta, ja saben que en rebran més del Barça i, de portes endins, preveuen diverses possibilitats, incloses aquelles que implicarien vendre el jugador obtenint a canvi bons beneficis.

Els companys pressionen
Cesc, doncs, està posant molt de la seva part, i fins i tot ha dit obertament a Arsène Wenger que vol marxar al Barça. Aquesta mateixa setmana, Laporta li va tornar a demanar que pressionés el seu club, però Cesc tampoc pot anar més enllà i plantar-se davant d'un club al qual està molt agraït.

El català té una relació gairebé filial amb Wenger i està molt agraït a l'Arsenal, per la qual cosa no aniria mai tan enllà com afirmar que es planta i que no juga més. La seva és una pressió lenta, subtil. Sense estridències.

Ara mateix, el jugador es troba en un entorn que afavoreix molt els interessos del Barça, ja que està envoltat de bons amics, com Gerard Piqué, amb qui va jugar molts anys en les categories inferiors del Barça, i de jugadors amb qui no manté una relació d'amistat tan forta com ara el central, però que són homes amb els quals connecta futbolísticament.

És el cas de Xavi Hernández, un dels seus ídols des que era petit. Xavi va afirmar ahir des de la concentració de la selecció estatal: "Vull que en Cesc vingui al Barça, i li he dit. Té ADN Barça, triomfaria segur". El jugador maresmenc i el terrassenc s'han entès bé quan han jugat plegats amb la selecció estatal, i Andrés Iniesta també ha connectat amb el jugador de l'Arsenal.

En la concentració de la selecció estatal, doncs, es treballa per esvair qualsevol possible dubte de Cesc, que envoltat de jugadors del club del qual és aficionat des de petit, no deixa d'imaginar com podria ser jugar a les ordres de Pep Guardiola.

Fins i tot Pedro, amb qui ha coincidit poc, també va reconèixer ahir que estaria encantat amb el fitxatge d'un Cesc Fàbregas que només té dues idees al cap: la primera, fitxar pel Barça. La segona, si això no és possible, continuar a l'Arsenal per tornar a provar-ho la temporada vinent. Del Madrid, ni parlar-ne. Cesc només té dos clubs al cor i al cap.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.