El Regal Barça venç amb claredat l'Alba Berlín (85-69)

EUROLLIGA

El Regal Barça segueix amb pas ferm cap als quarts de final de l’Eurolliga. Ahir, l’equip de Xavi Pascual va derrotar l’Alba Berlín per 85-69 amb 30 punts i 11 rebots d’Ersan Ilyasova i ha tancat la primera volta del Top 16 amb dues victòries àmplies, sobre els alemanys i sobre el Maccabi, i amb una derrota mínima davant el Madrid. Un bon balanç respecte als seus principals rivals, considerant que el basket average pot tenir una influència decisiva al final d’una lligueta tan curta.

Assegurar les tres victòries al Palau és vital per al Barça i, de moment, ja n’ha sumat dues. Ara faltarà donar un cop a fora i la millor oportunitat serà d’aquí a dues setmanes –la que ve hi ha la Copa a Madrid– a Berlín, quan els blaugranes tornin la visita a un Alba que ahir només va poder plantar cara en els dos primers quarts. Va ser quan l’equip dirigit per Luka Pavicevic va saber jugar les seves cartes amb possessions llargues i anotant punts des de prop de la cistella, tant dels jugadors interiors com dels exteriors, aprofitant que la defensa del Barça en els primers 20 minuts no va tenir la intensitat habitual aquesta temporada.

Jenkins, Nadjfeji i Sesay es van fer d’or anotant a prop del tauler i van fer reaccionar un Alba que al començament va acusar l’efectivitat d’Ilyasova (17-9). A partir d’aquí i fins a la mitja part, però, el Barça no va tenir agressivitat en defensa ni es va trobar còmode en atac, on només Ilyasova es mostrava encertat. L’equip blaugrana, a més, trobava a faltar punts interiors, també estava sent inferior en els rebots i no desgastava el rival. Al descans, els alemanys encara dominaven per un ajustat 37-38 després de tenir un 26-31.

El panorama, però, va canviar radicalment en els primers minuts del tercer quart. Amb un Ilyasova que continuava el seu festival anotador, rebotejador i de lluita, i ara amb el suport d’un també entonat Basile (14 punts), el Regal Barça va encarrilar la victòria amb un parcial de 17-0 que va convertir un 41-40 en un 58-40. El control dels rebots defensius, ara sí, permetia al Barça sortir amb rapidesa al contracop, ben dirigit per un Sada que, com és normal en ell, també ajudava en la faceta rebotejadora (6 captures).

L’Alba estava perdut a la pista, cada cop més descentrat (1/11 tirs de camp) i al final del tercer quart, en què va encaixar un parcial de 23-7, pràcticament  tenia perdut el partit (60-45). Els alemanys van poder mantenir les distàncies a l’últim quart perquè el Barça es va deixar anar una mica i perquè McElroy i Wright van arreglar una mica els seus números.

Al final, Xavi Pascual, que demà compleix un any com a primer entrenador del Barça, va substituir Ilyasova perquè rebés la merescuda ovació dels aficionats per a una magnífica actuació de 30 punts (6/7 triples), 11 rebots i 39 de valoració.