Política

El jutge exigeix més de 200 milions de fiança a Correa i els seus col·laboradors

En una sentència del 31 de març passat, el magistrat destaca les elevades responsabilitats pels diners sostrets en la trama del cas Gürtel d'aquests càrrecs del PP i els seus familiars

L'instructor del cas Gürtel en el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, Antonio Pedreira, exigeix una fiança de 201.450.000 euros en concepte de responsabilitat civil al presumpte cap de la trama de corrupció lligada a càrrecs del PP, Francisco Correa, i als seus principals col·laboradors.

El magistrat imposa a Correa i a l'exsecretari d'organització del PP gallec Pablo Crespo, una fiança de 85 milions d'euros a cadascú; a les quals se suma la fiança de 30 milions exigida a l'advocat i exvicepresident de Repsol YPF Ramón Blanco Balín.

A més, Pedreira ha fixat una fiança de 800.000 euros per a la dona de Correa, Carmen Rodríguez Quijano; i de 650.000 euros per al presumpte responsable de la trama al País Valencià, Álvaro Pérez, "El Bigotes". La Llei d'Enjudiciament Criminal estableix que per assegurar la responsabilitat relativa als diners en efectiu que pugui declarar-se respecte d'una persona se li imposarà una fiança que "no podrà baixar de la tercera part de tot l'import probable" del qual se'l consideri responsable. Si els imputats no satisfan la fiança, el magistrat procedirà a l'embargament dels seus béns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.