Política

El ministre de Justícia insta Rajoy a explicar-se i prendre decisions pel cas Gürtel

Caamaño es refereix d'aquesta manera al fet que el senador Bárcenas segueixi en el càrrec

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha instat avui el president del PP, Mariano Rajoy, a donar explicacions davant dels espanyols i "fer un exercici de responsabilitat política prenent decisions", després que aquest matí s'aixequés el secret de sumari del cas Gürtel.

En roda de premsa després de participar en un col·loqui a Barcelona amb responsables socialistes de llibertats públiques de tot l'Estat, Caamaño ha reconegut que encara no havia examinat el sumari, pel que ha rebutjat fer més valoracions.

Així i tot, preguntat sobre el fet que el senador i extresorer del PP Luis Bárcenas segueixi en els seus càrrecs, el ministre ha afirmat que "algunes qüestions, quan no es tallen a temps des de la política, es converteixen en un problema de tots els espanyols", i ha considerat necessari prendre decisions.

Ha recordat que el govern espanyol està treballant en un enduriment del Codi Penal amb els delictes de corrupció, i ha rebutjat que el ciutadà desconfiï de la Justícia perquè, segons la seva opinió, sempre acaba complint, tot i que ha reconegut que li agradaria "que fos més ràpida i més simplificada".

Caamaño ha comparegut davant dels periodistes acompanyat de la consellera de Justícia, Montserrat Tura, la secretària de Justícia del PSC, Lídia Santos, la secretària de Govern, Laia Bonet, i el secretari de llibertats públiques del PSOE, Álvaro Cuesta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.