Política

L'extresorer del PP va cobrar de la trama Gürtel, segons reflecteix el sumari del cas

Els investigadors es mostren convençuts que el misteriós L.B. de la caixa B de la comptabilitat dels implicats és el senador popular. El secret de sumari s'ha aixecat avui

Les anotacions L.B. de la caixa B de comptabilitat paral·lela de la trama Gürtel corresponen efectivament al tresorer del PP i senador, Luis Bárcenas, segons es desprèn de part del sumari sobre el cas conegut aquest dimarts pels advocats personats en la causa, que l'han començat a llegir un cop superats els problemes informàtics amb què s'han trobat.

Per arribar a aquesta conclusió, l'agent de policia que fa aquesta afirmació en el sumari diu que hi ha dos elements principals. Un és el pen drive que es va intervenir a José Luis Izquierdo, en el qual hi havia molts arxius informàtics importants, i un altre és una carpeta de color blau també intervinguda a Izquierdo que conté força documentació.

La participació de Bárcenas en l'organització que dirigeix Francisco Correa apareix a més quan la policia ha anat veient que "sistemàticament" apareixien referències a una persona anomenada L. Barc, LB o L.Barcenas.

"Una pila d'arxius en excel en els quals hi ha reflectits determinats pagaments a L.B, normalment sol dir-hi L.B, llavors diguem que tenim diverses formes d'identificar aquest home, diversos indicis que ens fan pensar que L.B es Luis Bárcenas i així ho plasmem en l'informe", indica el sumari.

Afegeix que un dels motius per pensar així comença en els primers enregistraments que van fer els denunciants, que esmenten Luis Bárcenas. Un altre element és que entre totes les persones que tenen relació amb Bárcenas i els investigats no han trobat ningú més les inicials del qual coincideixin amb L.B.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.