Política

El PP no troba cap novetat al sumari del cas Gürtel

Aguirre afirma que "serà la Justícia qui decideixi", i no els dirigents polítics

El PP ha manifestat que estudiarà amb "calma" el sumari del cas Gürtel que s'ha fet públic aquest dimarts, però assegura que no hi ha "res de nou" i sosté que de finançament irregular no hi ha "ni rastre" al sumari. En un comunicat la direcció del partit exposa que els documents no són més que "velles converses i informes policials que ja han estat filtrats".

Responent a les demandes de diversos partits demanant la suspensió de militància de Luis Bárcenas, extresorer del PP, asseguren que el PP "ja ha actuat amb contundència". Després de la junta de portaveus d'aquest dimarts, la portaveu del partit, Soraya Sáenz de Santamaría, no ha volgut parlar dels continguts del sumari i ha dit que a diferència del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no jutja "inocències". Per això s'ha limitat a manifestar el seu respecte per l'acció de la justícia.

Aguirre
Per la seva banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha afirmat avui que Espanya és un Estat de Dret i que els judicis els fan els jutges i no la policia, en referència a l'aixecament de sumari del cas Gürtel.

Preguntada sobre les possibles actuacions que pot portar a terme la Comunitat de Madrid una vegada es conegui tot el contingut del sumari, Aguirre s'ha limitat a dir que s'ha aixecat el secret i que això és "positiu" per als encausats i per als qui han de prendre decisions polítiques, com ella.

"No sé si tindrem capacitat per llegir el sumari, crec que la justícia espanyola hauria de replantejar-se aquest tipus d'actuacions, no sé on anem amb 80 toms, la veritat", ha apuntat la presidenta madrilenya, que ha confiat que sigui la Justícia "qui posi les coses al seu lloc".

Preguntada per la repercussió que aquest sumari pugui tenir en el Partit Popular (PP), la presidenta madrilenya ha destacat que "serà la Justícia qui decideixi", i no els dirigents polítics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.