Política

Puig veu un "insult a la intel·ligència" que ERC digui que els votants de dreta toleren millor la corrupció

Joan Puigcercós ha dit avui que els votants de dreta toleren millor la corrupció i per això Gütel no afectarà electoralment

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha considerat un "insult a la intel·ligència" que el president d'ERC, Joan Puigcercós, hagi dit que els votants de dreta toleren millor la corrupció. En roda de premsa, Puig ha assegurat que la corrupció "no té ideologia", reaccionant així a les declaracions del líder republicà, que ha opinat aquest dimarts que al PP no li afectarà electoralment el cas Gürtel perquè els seus votants "farien el mateix".

"Intentar ara portar un debat entre dretes i esquerres és insultar la intel·ligència dels ciutadans", ha continuat el dirigent de CDC, que ha trobat un "disbarat" relacionar la ideologia d'una persona amb el seu rebuig o tolerància amb la corrupció.

Segons Puig, els ciutadans tenen "prou coneixement i intel·ligència" com per tenir idees polítiques i alhora identificar que en un estat de dret "qui la fa l'ha de pagar".

Puig ha reconegut que tots aquests casos de corrupció que van apareixent "no dignifiquen la política, sinó que més aviat la denigren", i per això ha subratllat que l'única manera de canviar les coses en positiu és que "la gent mostri esperit crític i vagi a votar". De fet, deixar de participar en unes eleccions, ha dit, "pot contribuir a la continuïtat d'aquest estil de fer política".

Tot respectant la independència de la justícia i la presumpció d'innocència, Puig ha demanat la "màxima contundència" amb les situacions de corrupció que es poden derivar del cas Gürtel, però ha demanat que l'agenda política no estigui centrada ara en escàndols polítics, sinó en la lluita contra la crisi. Aquestes notícies, ha apuntat, "no només fan allunyar la gent de la política, sinó també els polítics de les preocupacions de la gent".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.