Política

Mor en un bombardeig del número dos de les FARC, Raúl Reyes

El ministre de defensa colombià confirma la mort del cap revolucionari i 16 guerrillers més

El ministre de Defensa de Colòmbia, Juan Manuel Santos, ha confirmat la mort de portaveu i número dos de la guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), Luis Édgar Devia, àlies Raúl Reyes, i 16 guerrillers més, prop de la frontera amb l'Equador. En l'operació militar també ha perdut la vida un soldat de l'exèrcit.

En roda de premsa oferta a la seu del seu Ministeri a Bogotà, Santos ha sostingut que aquest és el cop més fort que reben les FARC per part de l'exèrcit de Colòmbia al llarg de la seva història al perdre el número dos d'aquesta guerrilla colombiana, després de Manuel Marulanda, àlies Tirofijo.

El ministre de Defensa ha afegit que Raúl Reyes estava en territori equatorià de manera que el president de l'Equador, Rafael Correa, ha estat informat de l'acció militar. En l'operació han participat l'exèrcit de Colòmbia i la Força Aèria, la qual havia interceptat en les últimes hores una conversa telefònica de Raúl Reyes, el que ha permès la seva localització.

El titular de Defensa ha explicat que l'acció militar hauria començat dijous a la zona rural de San Miguel, i ha afegit que el divendres a la nit la intel·ligència colombiana va saber que guerrillers del front 48 de les FARC es desplaçaven cap a l'Equador i es trobaven a un lloc conegut com a Granada.

A partir d'aquestes dades s'ha desplegat un operatiu la matinada d'aquest dissabte en la qual s'ha donat de baixa a 17 guerrillers, entre els quals figuren a més de Raúl Reyes, Guillermo Enrique Torres, àlies Julián Conrado i altres quinze membres de la guerrilla. Santos ha lamentat la mort del soldat de l'exèrcit identificat com a Carlos Hernán León.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.