Política

El 64% dels israelians és partidari de conversar amb Hamàs per acordar un alto el foc

El 64% dels israelians està a favor de mantenir converses amb els islamistes de Hamàs, que controlen la franja de Gaza, per acordar un alto el foc i assegurar l'alliberament de Gilad Shalit, un soldat israelià que l'organització té segrestat des del 2006, segons reflecteix un sondeig publicat pel diari israelià Haaretz.

En la banda contrària, un 28% dels 500 enquestats per Camil Fuchs, de la Universitat de Tel Aviv, s'oposa frontalment als contactes, mentre que un 8% assegura no saber quina seria l'acció correcta a prendre per part del seu govern respecte de Hamàs.

Hamàs es va imposar a les eleccions parlamentàries de l'Autoritat Palestina el gener del 2006 i es va fer amb el control de la franja de Gaza el juny passat després de desfer-se de les forces lleials al president palestí, Mahmud Abbas. Des d'aleshores, Abbas ha iniciat converses amb Israel, sempre amb el suport dels Estats Units.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.