Política

ETA mata un militar a Santoña

Un vehicle carregat amb explosius esclata a l'avinguda Carrero Blanco i causa un mort i un ferit greu

ETA ha fet esclatar a la 1 de la matinada d'avui un cotxe bomba a la localitat càntabra de Santoña, a l’avinguda Carrero Blanco, prop del Patronato Militar Virgen del Puerto.

La Delegació del govern central a Cantàbria ha confirmat que una persona ha mort i  sis han quedat ferides, una de gravetat, i a més hi ha importants danys materials. La persona morta és Luis Conde de la Cruz, un brigada de l'exèrcit de 46 anys, segons ha confirmat Agustín Ibáñez, delegat del govern. Segons Ibáñez, quan ha explotat el vehicle el brigada estava sortint de l'edifici que els cossos de seguretat de l'Estat estaven desallotjant després de rebre l'avís d'una trucada en nom d'ETA a la DYA de Sant Sebastià deu minuts abans de l'explosió.

La persona que ha quedat ferida greu, també militar del Patronat, l'operaran a l'Hospital de Laredo, perquè presenta lesions al maluc i en una cama, tot i que la seva vida no està en perill. Les altres cinc persones han estat ateses pels serveis d'emergència perquè presentaven "estats d'ansietat".

Aquest és el tercer atemptat amb cotxe bomba que fa ETA en 24 hores després de l'ofensiva judicial per desarticular tot el seu entramat polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.