Política

Família, declaracions d'amor i el factor Kennedy en el primer dia de la convenció de Denver

Tot pensat per tocar la fibra sensible dels assistents. Així ha sigut la primera nit de la convenció demòcrata de Denver que ha d'escollir oficialment Barack Obama com a candidat per enfrontar-se al republicà John McCain en les eleccions de novembre.

Mentre el candidat era a Missouri fent campanya, la seva dona, Michelle Obama, ha assumit el protagonisme aquest dilluns a la nit, dimarts a la matinada amb l'hora catalana. "Sóc aquí com a esposa que estima el seu marit i que creu que serà un president extraordinari", ha dit. Després de repassar la seva trajectòria personal i familiar i d'explicar com es van conèixer en un acte en un barri afectat pel tancament d'una planta siderúrgica, on segons Michelle el seu futur marit va parlar del món, "no de com és, sinó com hauria de ser".

També han passat per l'escenari la germanastra del candidat, Maya Soetoro, que ha recordat les lliçons d'humanitat extretes de les històries que els explicava la seva mare de petits. "En aquests temps difícils, necessitem recuperar el valor d'aquestes històries, defensar el que creiem. Això és el que representa Barack Obama", ha conclòs.

En el seu torn, el cunyat del protagonista absent de la nit, Craig Robinson, ha recordat els anys del candidat com a senador per Illinois, durant els quals hauria demostrat "la seva capacitat per superar les barreres partidistes en treballar amb els seus adversaris polítics per assolir acords importants en afers de salut pública".

La desfilada familiar s'ha completat amb la presència de les filles de Michelle i Barack Obama, Malia i Sasha, de 10 i 7 anys, que han parlat amb el seu pare mitjançant la vídeo conferència amb què el candidat ha contactat amb el Pepsi Center on hi havia els 20.000 assistents a la convenció de Denver.

La cirereta i el cop d'efecte màxim ha arribat amb l'aparició de Ted Kennedy, convalescent de l'operació amb què els metges han intentat pal·liar el tumor cerebral incurable que l'afecta. La presència de Kennedy, no prevista oficialment en el guió, ha fet posar dempeus el públic. "He vingut a unir-me a vostès per canviar els Estats Units, recuperar el seu futur, elevar-nos cap als nostres millors ideals i elegir Barack Obama", ha anunciat.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.