Política

Karadzic compareixerà avui per segona vegada davant el TPII

Món

L'exlíder serbobosnià Radovan Karadzic compareixerà avui davant el Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (TPII), en una sessió on se li demanarà que es declari culpable o innocent dels onze càrrecs dels que està acusat.

Es tracta de la segona aparició de Karadzic davant la cort, amb seu a L'Haia, després de que en la primera, el passat 31 de juliol, el presumpte criminal de guerra decidís ajornar aquesta declaració.

Com va explicar en la seva primera aparició davant el tribunal, Karadzic té previst prescindir d'advocats i defensar-se així mateix durant tot el judici.

Des de la seva compareixença, en què va assegurar haver pactat la seva immunitat amb els Estats Units i va afirmar que temia per la seva vida, l'exlíder polític ha denunciat que no s'ha respectat la seva presumpció d'innocència i ha sol·licitat la recusació d'un dels jutges, al considerar que té "interès personal al cas".

Karadzic va ser detingut el passat 21 de juliol a prop de Belgrad, on vivia sota una identitat falsa i es dedicava a la medicina alternativa.

L'exmandatari serbobosnià afronta, entre altres, els càrrecs del genocidi, crims de guerra i contra la humanitat, presumptament perpetrats durant la guerra de Bòsnia (1992-1995) i de la campanya de terror durant l'assetjament de Sarajevo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.